Aantal personen: 2
-
Ingrediënten- 750 gr aardappelen
- 300 gr gekookte bietjes
- Zout
- 1 grote appel
- 2 plakken bakbloedworst
- 1 eetlepel bloem
- 25 gr boter
- 4 eetlepels zilveruitjes
- 3 eetlepels slasaus
- Peper
-
Bereiding:- Schil en was de aardappelen
- Ontvel de bietjes en rasp ze grof
- Kook de aardappelen in weinig water met zout in ± 20 minuten
gaar - Kook de geraspte bietjes de laatste 10 minuten mee
- Schil de appel en boor het klokhuis eruit
- Snijd 2 plakken van ± 1 cm dik uit het middelste deel van de
appel en snijd de rest in stukjes - Wentel de bloedworst door de bloem
- Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de plakken bloedworst en
de - plakken appel in ± 7 minuten aan beide kanten bruin en gaar
- Giet de aardappelen en de bietjes af en stamp ze door elkaar
- Roer de stukjes appel, de zilveruitjes en de slasaus erdoor
- Breng de stamppot op smaak met zout en peper en verdeel hem over 2
borden - Leg de plakken appel en de plakken bloedworst erop