Aantal personen: 2


  • Ingrediënten

    • 750 gr aardappelen
    • 300 gr gekookte bietjes
    • Zout
    • 1 grote appel
    • 2 plakken bakbloedworst
    • 1 eetlepel bloem
    • 25 gr boter
    • 4 eetlepels zilveruitjes
    • 3 eetlepels slasaus
    • Peper


  • Bereiding:

    • Schil en was de aardappelen
    • Ontvel de bietjes en rasp ze grof
    • Kook de aardappelen in weinig water met zout in ± 20 minuten
      gaar
    • Kook de geraspte bietjes de laatste 10 minuten mee
    • Schil de appel en boor het klokhuis eruit
    • Snijd 2 plakken van ± 1 cm dik uit het middelste deel van de
      appel en snijd de rest in stukjes
    • Wentel de bloedworst door de bloem
    • Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de plakken bloedworst en
      de
    • plakken appel in ± 7 minuten aan beide kanten bruin en gaar
    • Giet de aardappelen en de bietjes af en stamp ze door elkaar
    • Roer de stukjes appel, de zilveruitjes en de slasaus erdoor
    • Breng de stamppot op smaak met zout en peper en verdeel hem over 2
      borden
    • Leg de plakken appel en de plakken bloedworst erop