Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 2 witte selders
- 4 preien
- 3 uien
- 2 laurierblaadjes
- 1 liter Rodenbachbier
- 250 gr tarwegriesmeel
- 1 kalfsschenkel
- 1/4 liter lichte bouillon
- 2 eiwitten
- 1 eetlepel bloem
- 150 gr boter
- 1/4 liter room
-
Bereiding:- Snijd de groenten fijn, laat ze in de boter wellen, bestrooi ze lichtjes met de bloem en
overgiet ze met het Rodenbachbier - Voeg zout toe en laat zachtjes koken
- Los het griesmeel in de lichte bouillon op en voeg dit samen met de kalfsschenkel aan het
bier-groentemengsel toe - Haal de schenkel als hij gaar is (na 1/2 uur) uit de pan en houd hem goed warm
- Zeef de soep, voeg er de room bij en breng opnieuw aan de kook
- Klop het eiwit lichtjes op en giet het onder voortdurend roeren door een vergiet in de
roomsoep - Snijd de schenkel in fijne stukjes en voeg die samen met fijngesnipperde kervel bij de
roomsoep
- Snijd de groenten fijn, laat ze in de boter wellen, bestrooi ze lichtjes met de bloem en