Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 2 witte selders
    • 4 preien
    • 3 uien
    • 2 laurierblaadjes
    • 1 liter Rodenbachbier
    • 250 gr tarwegriesmeel
    • 1 kalfsschenkel
    • 1/4 liter lichte bouillon
    • 2 eiwitten
    • 1 eetlepel bloem
    • 150 gr boter
    • 1/4 liter room


  • Bereiding:

    • Snijd de groenten fijn, laat ze in de boter wellen, bestrooi ze lichtjes met de bloem en
      overgiet ze met het Rodenbachbier
    • Voeg zout toe en laat zachtjes koken
    • Los het griesmeel in de lichte bouillon op en voeg dit samen met de kalfsschenkel aan het
      bier-groentemengsel toe
    • Haal de schenkel als hij gaar is (na 1/2 uur) uit de pan en houd hem goed warm
    • Zeef de soep, voeg er de room bij en breng opnieuw aan de kook
    • Klop het eiwit lichtjes op en giet het onder voortdurend roeren door een vergiet in de
      roomsoep
    • Snijd de schenkel in fijne stukjes en voeg die samen met fijngesnipperde kervel bij de
      roomsoep