Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 100 gr boter
    • 200 gr gerookt spek
    • 20 kleine uitjes
    • 250 gr verse kampernoelies
    • 2 preien
    • 2 selders
    • 2 wortels
    • 2 aardappelen
    • 2 flesjes Rodenbach
    • 1 liter vleesbouillon
    • Peper
    • Zout
    • Kruidentuiltje: laurierblad, twijgje tijm, peterseliewortel en alles samengebonden
    • Fijngesneden peterselie
    • Fijngesneden bieslook


  • Bereiding:

    • Smelt de boter en voeg er het in kleine blokjes of schijfjes gesneden borstspek aan toe
    • Neem ze er, als ze een mooie kleur hebben, met een schuimspaan uit en leg ze op een
      bord
    • Behandel de kleine verse uitjes dan op dezelfde wijze
    • Laat dan, steeds in dezelfde kookpot, de kampernoelies bruinen
    • Voeg deze ook bij het spek en de uitjes en leg nu in dit gekruid heet vet de overige in
      stukken gesneden groenten, alsook het kruidentuiltje
    • Overgiet direct alles met 1 liter vleesbouillon en de 2 flesjes Rodenbach en dek de
      kookpot af, terwijl alles zachtjes verder kookt
    • Neem de soep na 30 minuten van het vuur en haal het kruidentuiltje eruit
    • Maak de rest met de mixer fijn
    • Voeg er daarna er het spek, de ajuintjes en de kampernoelies weer bij en breng op smaak
      met peper en zout
    • Als de soep te dik uitvalt, kunt u er nog water aan toevoegen
    • Laat opnieuw even opkoken
    • Bestrooi met de gehakte peterselie en bieslook en dien de soep warm op