Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 100 gr boter
- 200 gr gerookt spek
- 20 kleine uitjes
- 250 gr verse kampernoelies
- 2 preien
- 2 selders
- 2 wortels
- 2 aardappelen
- 2 flesjes Rodenbach
- 1 liter vleesbouillon
- Peper
- Zout
- Kruidentuiltje: laurierblad, twijgje tijm, peterseliewortel en alles samengebonden
- Fijngesneden peterselie
- Fijngesneden bieslook
-
Bereiding:- Smelt de boter en voeg er het in kleine blokjes of schijfjes gesneden borstspek aan toe
- Neem ze er, als ze een mooie kleur hebben, met een schuimspaan uit en leg ze op een
bord - Behandel de kleine verse uitjes dan op dezelfde wijze
- Laat dan, steeds in dezelfde kookpot, de kampernoelies bruinen
- Voeg deze ook bij het spek en de uitjes en leg nu in dit gekruid heet vet de overige in
stukken gesneden groenten, alsook het kruidentuiltje - Overgiet direct alles met 1 liter vleesbouillon en de 2 flesjes Rodenbach en dek de
kookpot af, terwijl alles zachtjes verder kookt - Neem de soep na 30 minuten van het vuur en haal het kruidentuiltje eruit
- Maak de rest met de mixer fijn
- Voeg er daarna er het spek, de ajuintjes en de kampernoelies weer bij en breng op smaak
met peper en zout - Als de soep te dik uitvalt, kunt u er nog water aan toevoegen
- Laat opnieuw even opkoken
- Bestrooi met de gehakte peterselie en bieslook en dien de soep warm op