aantal personen: 4
-
Ingrediënten:-
250 gr Chinese rijst -
400 gr biefstuk van de haas (filet pur, tournedos) -
1 el droge sherry -
1 el sojasaus -
1 el maiszetmeel -
50 gr Chinese gedroogde champignons -
1 wortel -
1 groene paprika -
1 blikje bamboescheuten -
1 stukje verse gemberwortel -
2 el sesamolie -
2 el oestersaus (oyster sauce) -
3 el instant bouillon
-
-
Bereiding:-
Was de rijst verschillende keren tot het water min of meer helder wordt -
Doe hem in een kookpan met dikke bodem met iets meer dan 2 keer het volume aan water -
Breng het water aan de kook en laat 15-20 minuten koken zonder deksel tot het water bijna volledig is verdampt -
Zet de pan van het vuur en zet er een deksel op met een theedoek tussen -
Laat nog 20 minuten verder stomen -
Snijd het vlees dwars op de draad in plakjes en laat ze minstens 10 minuten marineren in een mengsel van sherry,sojasaus en zetmeel -
Laat ondertussen de champignons weken in een kommetje met lauw water en maak de wortel en de paprika schoon -
Snijd beide in even grote stukjes -
Laat de bamboescheuten uitlekken,schil de gember,snijd hem in plakjes en dan in fijne julienne -
Verwarm een pan met dikke bodem of een wok,giet de sesamolie erin en bak het uitgelekte vlees 2 minuten onder voortdurend roeren -
Schep het vlees met een schuimspaan uit de pan en laat het uitlekken -
Bak de groenten ongeveer 1 minuut in de resterende olie,voeg de oestersaus,de bouillon en het vlees toe en laat alles nog gedurende 1 minuut koken onder af en toe omscheppen -
Opdienen met gestoomde rijst in afzonderlijke kommetjes
-