aantal personen: 4


  • Ingrediënten:


    • 250 gr Chinese rijst

    • 400 gr biefstuk van de haas (filet pur, tournedos)

    • 1 el droge sherry

    • 1 el sojasaus

    • 1 el maiszetmeel

    • 50 gr Chinese gedroogde champignons

    • 1 wortel

    • 1 groene paprika

    • 1 blikje bamboescheuten

    • 1 stukje verse gemberwortel

    • 2 el sesamolie

    • 2 el oestersaus (oyster sauce)

    • 3 el instant bouillon


  • Bereiding:


    • Was de rijst verschillende keren tot het water min of meer helder wordt

    • Doe hem in een kookpan met dikke bodem met iets meer dan 2 keer het volume aan water

    • Breng het water aan de kook en laat 15-20 minuten koken zonder deksel tot het water bijna volledig is verdampt

    • Zet de pan van het vuur en zet er een deksel op met een theedoek tussen

    • Laat nog 20 minuten verder stomen

    • Snijd het vlees dwars op de draad in plakjes en laat ze minstens 10 minuten marineren in een mengsel van sherry,sojasaus en zetmeel

    • Laat ondertussen de champignons weken in een kommetje met lauw water en maak de wortel en de paprika schoon

    • Snijd beide in even grote stukjes

    • Laat de bamboescheuten uitlekken,schil de gember,snijd hem in plakjes en dan in fijne julienne

    • Verwarm een pan met dikke bodem of een wok,giet de sesamolie erin en bak het uitgelekte vlees 2 minuten onder voortdurend roeren

    • Schep het vlees met een schuimspaan uit de pan en laat het uitlekken

    • Bak de groenten ongeveer 1 minuut in de resterende olie,voeg de oestersaus,de bouillon en het vlees toe en laat alles nog gedurende 1 minuut koken onder af en toe omscheppen

    • Opdienen met gestoomde rijst in afzonderlijke kommetjes