aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:


    • 500 g kogelbiefstuk

    • 1 bosje lente-uitjes

    • 1/2 Chinese kool

    • 150 g oesterzwammen

    • 1 gele paprika

    • 1 rode Spaanse peper

    • 2 eetlepels honing

    • 1 eetlepel Chinese kruiden (McCormick)

    • 2 teentjes knoflook, gekneusd

    • ca. 2 cm geraspte gemberwortel

    • 2 eetlepels ketjap manis

    • 2 eetlepels olie


  • Bereiding:


    • Biefstuk, lente-ui, Chinese kool en oesterzwammen in reepjes snijden

    • Paprika in kleine blokjes en Spaanse peper in ringen snijden

    • Honing, Chinese kruiden, knoflook, gember, ketjap, olie en 1 1/2 dl water mengen

    • Vlees hierin 2-3 uur marineren

    • Vlees uit marinade scheppen

    • In wok olie verhitten en vlees ca. 1 minuut roerbakken

    • Lente-ui en paprika toevoegen en ca. 2 minuten meebakken

    • Kool en oesterzwammen toevoegen en ca. 2 minuten meebakken

    • Spaanse peper erdoor scheppen

    • Serveren met pandanrijst