aantal personen: 4
-
Ingrediënten:-
400 g sjalotten, in halve ringen -
100 g boter -
2 theelepels groene peperkorrels, grof gehakt -
Zout -
10 zwarte olijven, ontpit, grof gesneden -
5 eetlepels balsamico-azijn -
4 dikke biefstukken of entrecotes ca. 150 g p/5 -
2 geroosterde sneetjes witbrood of toast -
2 eetlepels tijmblaadjes
-
-
Bereiding:-
Sjalotten in 30 g boter op zacht vuur in ca. 15 minuten lichtbruin bakken -
Groene peper, zout en olijven erdoor roeren -
Met 3 eetlepels balsamico-azijn afblussen en apart zetten -
Grill voorverwarmen op hoogste stand -
Biefstuk (bij entrecote vetkant met mes regelmatig insnijden) met zout bestrooien en in 30 g boter aan elke kant ñ 2 minuten bakken -
Biefstukken op bakplaat leggen -
Sjalottenmengsel over biefstukken verdelen -
Brood verkruimelen, met tijmblaadjes en zout mengen en ook over biefstukken verdelen -
40 g boter in kleine vlokjes erop leggen -
Biefstuk 10 cm onder grill zetten en kruidige korst in 2-3 minuten bruin kleuren -
2 eetlepels balsamico-azijn bij braadvet schenken, aanbaksels losroeren -
Saus over borden verdelen en biefstuk erop leggen -
Kruidige aardappelpuree erbij serveren
-