aantal personen: 4


  • Ingrediënten:


    • 400 g sjalotten, in halve ringen

    • 100 g boter

    • 2 theelepels groene peperkorrels, grof gehakt

    • Zout

    • 10 zwarte olijven, ontpit, grof gesneden

    • 5 eetlepels balsamico-azijn

    • 4 dikke biefstukken of entrecotes ca. 150 g p/5

    • 2 geroosterde sneetjes witbrood of toast

    • 2 eetlepels tijmblaadjes


  • Bereiding:


    • Sjalotten in 30 g boter op zacht vuur in ca. 15 minuten lichtbruin bakken

    • Groene peper, zout en olijven erdoor roeren

    • Met 3 eetlepels balsamico-azijn afblussen en apart zetten

    • Grill voorverwarmen op hoogste stand

    • Biefstuk (bij entrecote vetkant met mes regelmatig insnijden) met zout bestrooien en in 30 g boter aan elke kant ñ 2 minuten bakken

    • Biefstukken op bakplaat leggen

    • Sjalottenmengsel over biefstukken verdelen

    • Brood verkruimelen, met tijmblaadjes en zout mengen en ook over biefstukken verdelen

    • 40 g boter in kleine vlokjes erop leggen

    • Biefstuk 10 cm onder grill zetten en kruidige korst in 2-3 minuten bruin kleuren

    • 2 eetlepels balsamico-azijn bij braadvet schenken, aanbaksels losroeren

    • Saus over borden verdelen en biefstuk erop leggen

    • Kruidige aardappelpuree erbij serveren