aantal personen: 2
-
Ingrediënten:-
2 tomaten -
1 bosuitje -
1 dunne plak gorgonzola van 80 gram -
25 gr boter -
2 biefstukjes -
Zout -
Peper -
2 el cognac of rode port -
1 dl vleesbouillon
-
-
Bereiding:-
Ontvel de tomaten en verwijder de zaadjes -
Snijd 1 tomaat in mooie blokjes en prak de andere in een kommetje fijn -
Snijd het uitje in dunne ringetjes -
Snijd de gorgonzola in 2 gelijke plakken -
Verwarm de grill voor op de hoogste stand -
Verhit de boter in een koekepan en bak de biefstuk in 4 minuten bruin en van binnen rosè -
Leg de biefstukjes naast elkaar in een kleine, lage ovenschaal -
Strooi er wat zout en peper over -
Leg op elk biefstukje een plak gorgonzola en verdeel de ui- en tomaatstukjes erover -
Schuif de schaal circa 15 centimeter onder het hete grillelement en laat de gorgonzola in circa 3 tot 4 minuten smelten -
Roer intussen de fijngemaakte tomaat met de cognac of rode port en de bouillon door het bakvet en schraap de aanbaksels los -
Kook de jus in circa 2 minuten op een hoog vuur in -
Doe de jus over in een juskom en geef deze apart bij het vlees -
Lekker met gebakken -
aardappeltjes of een rijsttimbaaltje en een salade van veldsla
-