aantal personen: 2


  • Ingrediënten:


    • 2 tomaten

    • 1 bosuitje

    • 1 dunne plak gorgonzola van 80 gram

    • 25 gr boter

    • 2 biefstukjes

    • Zout

    • Peper

    • 2 el cognac of rode port

    • 1 dl vleesbouillon


  • Bereiding:


    • Ontvel de tomaten en verwijder de zaadjes

    • Snijd 1 tomaat in mooie blokjes en prak de andere in een kommetje fijn

    • Snijd het uitje in dunne ringetjes

    • Snijd de gorgonzola in 2 gelijke plakken

    • Verwarm de grill voor op de hoogste stand

    • Verhit de boter in een koekepan en bak de biefstuk in 4 minuten bruin en van binnen rosè

    • Leg de biefstukjes naast elkaar in een kleine, lage ovenschaal

    • Strooi er wat zout en peper over

    • Leg op elk biefstukje een plak gorgonzola en verdeel de ui- en tomaatstukjes erover

    • Schuif de schaal circa 15 centimeter onder het hete grillelement en laat de gorgonzola in circa 3 tot 4 minuten smelten

    • Roer intussen de fijngemaakte tomaat met de cognac of rode port en de bouillon door het bakvet en schraap de aanbaksels los

    • Kook de jus in circa 2 minuten op een hoog vuur in

    • Doe de jus over in een juskom en geef deze apart bij het vlees

    • Lekker met gebakken

    • aardappeltjes of een rijsttimbaaltje en een salade van veldsla