Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 1 limoen
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- flinke bos peterselie
- 1 dl olijfolie
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 6 eetlepels azijn
- zout, snufje cayennepeper
- 2 biefstukken
-
Bereiding:- Pel en snipper de ui en de knoflook zeer fijn
- Was en hak de peterselie fijn
- Maak een saus van 6 eetlepels limoensap, met de knoflook, olijfolie, peterselie, oregano, en de azijn
- Breng op smaak met zout en cayennepeper
- laat de saus ± 1 uur rusten
- Laat de biefstukken afgedekt op kamertemperatuur komen
- Verwarm de grillpan voor
- Bestrijk de biefstukken met olijfolie en gril de biefstukken aan beide kanten medium
- Bestrooi met zout en peper
- serveer de biefstukken met de chimichurrisaus erover