Aantal personen: 1


  • Ingrediënten

    • 100 gram mager rundergehakt of biefstuk tartaar
    • 1 eetlepel kappertjes
    • Zout
    • Versgemalen peper
    • Boter en/of olie om te bakken
    • 50 gram blauwschimmelkaas (bijvoorbeeld gorgonzola)
    • 2 eetlepels crème fraiche


  • Bereiding:

    • Doe het gehakt met de afgespoelde en uitgelekte kappertjes in een kom en meng met wat zout
      en peper tot een afgeplatte bal
    • Zet de burger tot hij wordt gebakken afgedekt in de koelkast
    • Verhit een scheutje olie en/of een klontje boter in de koekenpan
    • Bak de burger op middelhoog vuur in ca. 3 minuten per kant gaar en bruin
    • Neem uit de pan en laat afgedekt rusten
    • Giet het braadvet uit de pan
    • Roer de verkruimelde kaas en de crème fraiche in de koekenpan door elkaar tot de
      kaas gesmolten is
    • Breng op smaak met wat peper, roer er het uitgelopen vleesnat van de burger door en schep
      de saus over de biefburger
    • Lekker met een knapperige Italiaanse bol en wat sla