Aantal personen: 1
-
Ingrediënten- 100 gram mager rundergehakt of biefstuk tartaar
- 1 eetlepel kappertjes
- Zout
- Versgemalen peper
- Boter en/of olie om te bakken
- 50 gram blauwschimmelkaas (bijvoorbeeld gorgonzola)
- 2 eetlepels crème fraiche
-
Bereiding:- Doe het gehakt met de afgespoelde en uitgelekte kappertjes in een kom en meng met wat zout
en peper tot een afgeplatte bal - Zet de burger tot hij wordt gebakken afgedekt in de koelkast
- Verhit een scheutje olie en/of een klontje boter in de koekenpan
- Bak de burger op middelhoog vuur in ca. 3 minuten per kant gaar en bruin
- Neem uit de pan en laat afgedekt rusten
- Giet het braadvet uit de pan
- Roer de verkruimelde kaas en de crème fraiche in de koekenpan door elkaar tot de
kaas gesmolten is - Breng op smaak met wat peper, roer er het uitgelopen vleesnat van de burger door en schep
de saus over de biefburger - Lekker met een knapperige Italiaanse bol en wat sla
- Doe het gehakt met de afgespoelde en uitgelekte kappertjes in een kom en meng met wat zout