Aantal personen: 8
-
Ingrediënten- 1 liter water
- 1 liter tomatensap
- Vlees: of 2 kippenpoten of 2 kipfilets of 300 gr. gehakt in balletjes
- 2 kippenbouillonblokjes
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 6 el suiker
- 4 el ketjap (manis)
- 2 el azijn
- 1 borrellepeltje sambal
- 1 borrellepeltje djahe (gemberpoeder)
- 1 borrellepeltje sereh (citroengras)
- 2 el maïzena
- Handje vol mihoen
-
Bereiding:- Als je van de originele Chinese tomatensoep houdt, is dit recept is echt de moeite waard
- Breng 1 liter water met het vlees, bouillonblokjes, ui, en knoflook aan de kook en laat dit dan
1 tot 2 uur pruttelen (tot vlees gaar is) - Haal alle ingrediënten uit de bouillon
- Voeg 1 liter tomatensap toe en breng aan de kook
- Zet het vlees gesneden in een apart schaaltje
- Maak in een ander schaaltje een prutje van: suiker, ketjap, azijn, sambal, dajahe en sereh
- Roer dit prutje en voeg dit aan de tomatenbouillon toe
- Roer de maizena door een kopje koud water, roer dit tot een gladde massa en voeg dit aan de
soep toe (binden) - Voeg de mihoen toe
- Laat alles 20 minuten zachtjes doorkoken
- Vlees toevoegen
- 2e dag nog lekkerder
- Met dank aan: Erik van Dinter
Manager I.D. Trading