Aantal personen: 8


  • Ingrediënten

    • 1 liter water
    • 1 liter tomatensap
    • Vlees: of 2 kippenpoten of 2 kipfilets of 300 gr. gehakt in balletjes
    • 2 kippenbouillonblokjes
    • 1 ui
    • 2 tenen knoflook
    • 6 el suiker
    • 4 el ketjap (manis)
    • 2 el azijn
    • 1 borrellepeltje sambal
    • 1 borrellepeltje djahe (gemberpoeder)
    • 1 borrellepeltje sereh (citroengras)
    • 2 el maïzena
    • Handje vol mihoen


  • Bereiding:

    • Als je van de originele Chinese tomatensoep houdt, is dit recept is echt de moeite waard
    • Breng 1 liter water met het vlees, bouillonblokjes, ui, en knoflook aan de kook en laat dit dan
      1 tot 2 uur pruttelen (tot vlees gaar is)
    • Haal alle ingrediënten uit de bouillon
    • Voeg 1 liter tomatensap toe en breng aan de kook
    • Zet het vlees gesneden in een apart schaaltje
    • Maak in een ander schaaltje een prutje van: suiker, ketjap, azijn, sambal, dajahe en sereh
    • Roer dit prutje en voeg dit aan de tomatenbouillon toe
    • Roer de maizena door een kopje koud water, roer dit tot een gladde massa en voeg dit aan de
      soep toe (binden)
    • Voeg de mihoen toe
    • Laat alles 20 minuten zachtjes doorkoken
    • Vlees toevoegen
    • 2e dag nog lekkerder
    • Met dank aan: Erik van Dinter
      Manager I.D. Trading