• IngrediĆ«nten:


    • 4 nootjes boter

    • 1 1/2 soeplepel meel

    • 1/2 liter warme melk

    • 1 dessertlepel sterke mosterd

    • 4 raspen muskaatnoot

    • Zout

    • Peper




  • Bereiding:


    • De boter in een pan op zacht vuur laten smelten en met het meel bestrooien

    • Flink roeren met een houten lepel

    • Enkele ogenblikken laten doorkoken, dan laten afkoelen

    • De halve liter melk in een keer bijvoegen en zorgvuldig blijven roeren

    • De pan weer op het vuur zetten en ongeveer tien minuten laten koken

    • Steeds blijven roeren

    • Kruiden met zout, peper, nootmuskaat toevoegen

    • Een lepel mosterd in de saus laten smelten

    • De bechamelsaus is klaar

    • Zouden er toevallig klontertjes in voorkomen, dan is het voldoende de saus door
      een puntzeef
      te gieten om een zacht, homogeen geheel te bekomen

    • Bereiding van de saus : ongeveer 15 minuten