-
Ingrediënten:
-
4 nootjes boter -
1 1/2 soeplepel meel -
1/2 liter warme melk -
1 dessertlepel sterke mosterd -
4 raspen muskaatnoot -
Zout -
Peper
-
-
Bereiding:
-
De boter in een pan op zacht vuur laten smelten en met het meel bestrooien -
Flink roeren met een houten lepel -
Enkele ogenblikken laten doorkoken, dan laten afkoelen -
De halve liter melk in een keer bijvoegen en zorgvuldig blijven roeren -
De pan weer op het vuur zetten en ongeveer tien minuten laten koken -
Steeds blijven roeren -
Kruiden met zout, peper, nootmuskaat toevoegen -
Een lepel mosterd in de saus laten smelten -
De bechamelsaus is klaar -
Zouden er toevallig klontertjes in voorkomen, dan is het voldoende de saus door
een puntzeef
te gieten om een zacht, homogeen geheel te bekomen -
Bereiding van de saus : ongeveer 15 minuten
-