aantal personen: 6
-
Ingrediënten:-
2 kg stoofvlees, in blokjes en door meel gehaald -
8 el spekvet -
3 laurierblaadjes -
Snuif tijm -
Snuif marjolein -
3 fijngesneden teentjes knoflook -
3-4 l runderbouillon -
18 kleine uitjes -
1 kop gehakte selder -
8 wortels, in dobbelsteentjes -
8 aardappels (4 in dunne sneetjes, 4 in dobbelsteentjes) -
1-1/2 tl zout -
1 tl verse zwarte peper -
3 koppen erwtjes -
1 bos gehakte peterselie -
Stokbrood met knoflookboter -
Pickles
-
-
Bereiding:-
Bruin het vlees in het spekvet -
Voeg laurier, tijm, marjolein en knoflook toe en bedek met bouillon -
Doe een deksel op de pan en laat 1 uur sudderen -
Voeg uien, selder, wortels en de dun gesneden aardappelen toe -
Kruid met peper en zout -
Laat nog een uur sudderen -
Voeg de in dobbelsteentjes gesneden aardappels toe en sudder 8 min. of tot ze gaar zijn -
Verdeel over voorverwarmde borden of kommen -
Kook de erwten in een andere pan en garneer er ieder bord met stoverij mee -
Bestrooi met peterselie en serveer met stokbrood en knoflookboter
-