aantal personen: 6


  • IngrediĆ«nten:


    • 2 kg stoofvlees, in blokjes en door meel gehaald

    • 8 el spekvet

    • 3 laurierblaadjes

    • Snuif tijm

    • Snuif marjolein

    • 3 fijngesneden teentjes knoflook

    • 3-4 l runderbouillon

    • 18 kleine uitjes

    • 1 kop gehakte selder

    • 8 wortels, in dobbelsteentjes

    • 8 aardappels (4 in dunne sneetjes, 4 in dobbelsteentjes)

    • 1-1/2 tl zout

    • 1 tl verse zwarte peper

    • 3 koppen erwtjes

    • 1 bos gehakte peterselie

    • Stokbrood met knoflookboter

    • Pickles


  • Bereiding:


    • Bruin het vlees in het spekvet

    • Voeg laurier, tijm, marjolein en knoflook toe en bedek met bouillon

    • Doe een deksel op de pan en laat 1 uur sudderen

    • Voeg uien, selder, wortels en de dun gesneden aardappelen toe

    • Kruid met peper en zout

    • Laat nog een uur sudderen

    • Voeg de in dobbelsteentjes gesneden aardappels toe en sudder 8 min. of tot ze gaar zijn

    • Verdeel over voorverwarmde borden of kommen

    • Kook de erwten in een andere pan en garneer er ieder bord met stoverij mee

    • Bestrooi met peterselie en serveer met stokbrood en knoflookboter