aantal personen: ??
-
Ingrediënten:- 4 eieren
- 2 eiwitten
- 1/2 liter slagroom
- 6 blaadjes gelatine
- 5 ml vloeibare zoetstof
- 1 eetlepel citroensap
- Bereiding:
- Week de gelatine in ruim koud water.
- Klop de eieren met de zoetstof schuimig. Zet deze au-bain-marie.
- Zorg dat het eimengsel wat lobbig wordt door er zeer regelmatig doorheen te roeren.
- Doe er het citroensap bij.
- Knijp de gelatine uit en los deze op in het warme eimengsel.
- Laat het eimengsel nu afkoelen door de kom in koud water te zetten.
- Klop de slagroom stijf en in een andere kom de eiwit stijf kloppen.
- Schenk nu het afgekoelde eimengsel door de slagroom en schep daarna voorzichtig de
stijfgeklopte eiwitten erdoor. - Doe dit in een met koud water omgespoelde puddingvorm of in vier kleine vormen.
- Laat het 2 uur opstijven in de koelkast.