-
Ingrediënten:
-
3 grote eidooiers
-
2 eetlepels witte wijn
-
1 eetlepel dragonazijn
-
Zout
-
Versgemalen peper
-
120 gr roomboter
-
5 gr kervelblaadjes
-
24 mooie dragonblaadjes
-
-
Bereiding:
-
Klop de eidooiers, 1 1/2 eetlepel water, de wijn en de azijn, zout
en peper in een kom schuimig
-
Laat dit mengsel op laag vuur of au bain-marie al kloppend dik
worden
-
Let op dat het niet gaat koken
-
Laat de boter smelten en roer de gesmolten boter zorgvuldig, met
kleine hoeveelheden tegelijk, door het dooiermengsel
-
Roer de kervel en de dragon door de saus en breng de saus op smaak
met zout en peper
-
Deze b‚arnaisesaus past uitstekend bij gebakken of
gegrilleerd vlees of bij vis
-