• Ingrediënten:





    • 3 grote eidooiers



    • 2 eetlepels witte wijn



    • 1 eetlepel dragonazijn



    • Zout



    • Versgemalen peper



    • 120 gr roomboter



    • 5 gr kervelblaadjes



    • 24 mooie dragonblaadjes






  • Bereiding:





    • Klop de eidooiers, 1 1/2 eetlepel water, de wijn en de azijn, zout
      en peper in een kom schuimig



    • Laat dit mengsel op laag vuur of au bain-marie al kloppend dik
      worden



    • Let op dat het niet gaat koken



    • Laat de boter smelten en roer de gesmolten boter zorgvuldig, met
      kleine hoeveelheden tegelijk, door het dooiermengsel



    • Roer de kervel en de dragon door de saus en breng de saus op smaak
      met zout en peper



    • Deze b‚arnaisesaus past uitstekend bij gebakken of
      gegrilleerd vlees of bij vis