Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 1 pak mie-nestjes
- 1 bami groentepakket
- 400 gr prei
- 1 blok tahoe
- 1 zakje boemboe Bami Goreng
- 6 eetl ketjap
- 3 eetl rijstwijn of sherry
- 3 tl sambal oelek
- 1 kruidenbuiltje voor groentebouillon
- 3 eetl olie
- 1/2 pot pindasaus (netto 250 gr)
- 3 eieren
- 3 eetl melk
- Zout
- Peper
- 25 gr boter
-
Bereiding:- Snijd de tahoe in kleine blokjes
- Roer in een kom de ketjap, sherry en 1 theelepel sambal door elkaar
- Schep de tahoeblokjes erdoor en laat ± 1 uur marineren
- Schep af en toe om
- Laat de boemboe bami goreng wellen volgens de gebruiksaanwijzing
- Halveer de Spaanse peper uit het bamipakket, verwijder de zaadjes en snijd de peper in kleine stukjes
- Snipper de ui uit het bamipakket fijn
- Kook in een pan met kokend water en een kruidenbuiltje de mie gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
- Dep de tahoeblokjes met keukenpapier droog
- Verhit In een braadpan de olie
- Laat de ui, Spaanse peper en boemboe bami goreng ± 3 minuten zachtjes bakken
- Voeg de tahoe toe en laat die ± 5 minuten zachtjes meebakken
- Voeg de rest van de groenten uit het bamipakket (behalve tomaat en taugé) en de prei toe en bak ze al omscheppend in ± 5 minuten knappend gaar
- Schep de mie erdoor en verwarm die al omscheppend
- Maak de bami op smaak af met de overgebleven marinade en sambal
- Schep de taugé uit het bamipakket erdoor en verwarm op een zacht vuur nog ± 5 minuten (schep af en toe om)
- Maak intussen de pindasaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
- Snijd de tomaat uit het bamipakket in plakjes
- Klop in een kom de eieren los met melk, zout en peper
- Verhit in een koekepan de boter en bak een dunne omelet
- Snijd de omelet in reepjes
- Doe de bami goreng over in een schaal en garneer met plakjes tomaat en de omeletreepjes
- Geef er de pindasaus apart bij
- Noot: als u de blokjes tahoe even licht frituurt, voordat ze gemarneerd worden blijven de tahoe-blokjes heel en wordt het geen papperige massa tijdens het omscheppen of omroeren van de mie