Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 1 pak mie-nestjes
    • 1 bami groentepakket
    • 400 gr prei
    • 1 blok tahoe
    • 1 zakje boemboe Bami Goreng
    • 6 eetl ketjap
    • 3 eetl rijstwijn of sherry
    • 3 tl sambal oelek
    • 1 kruidenbuiltje voor groentebouillon
    • 3 eetl olie
    • 1/2 pot pindasaus (netto 250 gr)
    • 3 eieren
    • 3 eetl melk
    • Zout
    • Peper
    • 25 gr boter


  • Bereiding:

    • Snijd de tahoe in kleine blokjes
    • Roer in een kom de ketjap, sherry en 1 theelepel sambal door elkaar
    • Schep de tahoeblokjes erdoor en laat ± 1 uur marineren
    • Schep af en toe om
    • Laat de boemboe bami goreng wellen volgens de gebruiksaanwijzing
    • Halveer de Spaanse peper uit het bamipakket, verwijder de zaadjes en snijd de peper in kleine stukjes
    • Snipper de ui uit het bamipakket fijn
    • Kook in een pan met kokend water en een kruidenbuiltje de mie gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
    • Dep de tahoeblokjes met keukenpapier droog
    • Verhit In een braadpan de olie
    • Laat de ui, Spaanse peper en boemboe bami goreng ± 3 minuten zachtjes bakken
    • Voeg de tahoe toe en laat die ± 5 minuten zachtjes meebakken
    • Voeg de rest van de groenten uit het bamipakket (behalve tomaat en taugé) en de prei toe en bak ze al omscheppend in ± 5 minuten knappend gaar
    • Schep de mie erdoor en verwarm die al omscheppend
    • Maak de bami op smaak af met de overgebleven marinade en sambal
    • Schep de taugé uit het bamipakket erdoor en verwarm op een zacht vuur nog ± 5 minuten (schep af en toe om)
    • Maak intussen de pindasaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
    • Snijd de tomaat uit het bamipakket in plakjes
    • Klop in een kom de eieren los met melk, zout en peper
    • Verhit in een koekepan de boter en bak een dunne omelet
    • Snijd de omelet in reepjes
    • Doe de bami goreng over in een schaal en garneer met plakjes tomaat en de omeletreepjes
    • Geef er de pindasaus apart bij
    • Noot: als u de blokjes tahoe even licht frituurt, voordat ze gemarneerd worden blijven de tahoe-blokjes heel en wordt het geen papperige massa tijdens het omscheppen of omroeren van de mie