Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 350-375 gr bami
    • 1/2 kip
    • 4 levertjes
    • 3 sjalotten
    • 2 teentjes knoflook
    • 1 1/2 vingerlengte gember, of 3 tl gemberpoeder
    • 2 tl trassie
    • 1 tl goela djawa of suiker
    • 2 eetl boter
    • 2 tl zout
    • 1 tl peper
    • 2 preiĆ«n
    • 100 of 200 gr peultjes
    • 4 takjes selderij
    • 1/2 groene kool of spitskool
    • 2 eetl ketjap
    • Lombok rawit
    • Gefruite uitjes


  • Bereiding:

    • Kook de halve kip met de levertjes in 5 dl water zacht
    • Bewaar het vocht dat over is
    • Ontbeen de kip als ze goed gaar is en snijd het vlees in kleine stukjes
    • Snijd de levertjes in vrij grote stukken
    • Leg ze met het vlees apart in een schaal
    • Pel de sjalotten en de knoflook, snijd ze fijn en kneus ze met de gember en de trassie
    • Fruit dit mengsel in de hete boter en voeg peper, zout, goela djawa of suiker toe
    • Meng de gesneden kip en levertjes erdoor en het restant van de bouillon
    • Zet de warmtebron laag
    • Maak de prei, peultjes en selderij schoon
    • Haal de peultjes af, snijd de prei grof en snipper de selderij
    • Roer de groenten door het kip-kruidenmengsel
    • Maak de groene kool of spitskool schoon, was en snijd hem
    • Doe de kool als laatste bij het mengsel, hij moet knapperig blijven
    • Leg de bami enkele minuten in kokend water, roer ze om, haal ze uit het water en laat uitlekken
    • Schep de bami voorzichtig met de ketjap door de groenten tot alles goed gemengd is
    • Strooi er bij het serveren de gefruite uitjes en, alleen als u van scherp houdt, de lombok rawits over
    • Ingemaakte uitjes en verse komkommer smaken hier uitstekend bij