Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 500 gr mie (liefst geïmporteerde)
    • 200 gr kippevlees (bv kipfilet)
    • 100 gr ham
    • 100 gr gepelde garnalen
    • 1 gesnipperde prei
    • 200 gr soepgroente
    • 100 gr taugé
    • 3 eetl gesnipperde ui
    • 3 teentjes knoflook
    • 1 eetl bieslook
    • 1 eetl gehakte selderij
    • Olie
    • 1 á 2 eetl ketjap
    • Peper
    • Zout
    • Citroensap


  • Bereiding:

    • Kook de Mie zoals op de verpakking wordt aangegeven
    • Bak in wat olie de gesnipperde uien goed bruin en knapperig en laat ze uitlekken op keukenpapier
    • Fruit de gesnipperde ui met knoflook en het kippevlees, ham en garnalen
    • Voeg er daarna de soepgroente en taugè aan toe en fruit ze tot ze slap zijn
    • Werk er omscheppend de goed uitgelekte mie door tot de gehele massa door en door warm is
    • Maak af met ketjap, citroensap, selderij, bieslook en eventueel zout en peper
    • Maak van tevoren een dichtgeklapte omelet van 2 eieren en snij deze met een scherp mes in ragfijne reepjes
    • Dien de bami op in een schaal en garneer de top met de reepjes ei en bestrooi het met wat gefruite uitjes
    • Leg langs de zijkant schijfjes rauwe komkommer of waaiertjes van augurken
    • Serveren met atjar tjampoer, piccalilly, ketjap, ketchup of chilisaus en partjes citroen