Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 500 gr mie (liefst geïmporteerde)
- 200 gr kippevlees (bv kipfilet)
- 100 gr ham
- 100 gr gepelde garnalen
- 1 gesnipperde prei
- 200 gr soepgroente
- 100 gr taugé
- 3 eetl gesnipperde ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 eetl bieslook
- 1 eetl gehakte selderij
- Olie
- 1 á 2 eetl ketjap
- Peper
- Zout
- Citroensap
-
Bereiding:- Kook de Mie zoals op de verpakking wordt aangegeven
- Bak in wat olie de gesnipperde uien goed bruin en knapperig en laat ze uitlekken op keukenpapier
- Fruit de gesnipperde ui met knoflook en het kippevlees, ham en garnalen
- Voeg er daarna de soepgroente en taugè aan toe en fruit ze tot ze slap zijn
- Werk er omscheppend de goed uitgelekte mie door tot de gehele massa door en door warm is
- Maak af met ketjap, citroensap, selderij, bieslook en eventueel zout en peper
- Maak van tevoren een dichtgeklapte omelet van 2 eieren en snij deze met een scherp mes in ragfijne reepjes
- Dien de bami op in een schaal en garneer de top met de reepjes ei en bestrooi het met wat gefruite uitjes
- Leg langs de zijkant schijfjes rauwe komkommer of waaiertjes van augurken
- Serveren met atjar tjampoer, piccalilly, ketjap, ketchup of chilisaus en partjes citroen