Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 250 gr eiermie
- 200 gr kleingesneden kipfilet
- 2 á 3 eetl ketjap manis
- 250 gr grof gesneden spitskool
- 200 gr taugé
- 1 grote ui
- 4 teentjes knoflook
- 1 grof gesneden prei
- 1 klein bosje grof gesneden selderij
- 1 mespunt witte peper
- 1 bouillonblokje (kip)
- 1 mespunt ve-tsin
- Zout naar smaak
- Olie
- Gefruite uitjes
-
Bereiding:- Week de mie enkele minuten in heet water met een eetlepel slaolie en roer ze los; spoel de mie daarna in een vergiet af met koud water en laat ze uitlekken
- Fruit in 3 eetlepels olie de gesneden ui, samen met de fijngestampte of geperste knoflook, voeg de stukjes kipfilet toe en roer het geheel door tot het bijna gaar is
- Voeg daarna de rest van de ingrediënten toe, behalve de mie, selderij en ketjap, en bak dit onder flink roeren op hoog vuur door tot het gaar is
- Voeg tenslotte de mie, selderij en zoveel ketjap toe dat het geheel een mooie lichtbruine kleur heeft
- Voeg, indien nodig, zout toe
- Dien het gerecht op met wat gefruite uitjes erover gestrooid en eventueel nog wat overgebleven selderij