Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 250 gr eiermie
    • 200 gr kleingesneden kipfilet
    • 2 á 3 eetl ketjap manis
    • 250 gr grof gesneden spitskool
    • 200 gr taugé
    • 1 grote ui
    • 4 teentjes knoflook
    • 1 grof gesneden prei
    • 1 klein bosje grof gesneden selderij
    • 1 mespunt witte peper
    • 1 bouillonblokje (kip)
    • 1 mespunt ve-tsin
    • Zout naar smaak
    • Olie
    • Gefruite uitjes


  • Bereiding:

    • Week de mie enkele minuten in heet water met een eetlepel slaolie en roer ze los; spoel de mie daarna in een vergiet af met koud water en laat ze uitlekken
    • Fruit in 3 eetlepels olie de gesneden ui, samen met de fijngestampte of geperste knoflook, voeg de stukjes kipfilet toe en roer het geheel door tot het bijna gaar is
    • Voeg daarna de rest van de ingrediënten toe, behalve de mie, selderij en ketjap, en bak dit onder flink roeren op hoog vuur door tot het gaar is
    • Voeg tenslotte de mie, selderij en zoveel ketjap toe dat het geheel een mooie lichtbruine kleur heeft
    • Voeg, indien nodig, zout toe
    • Dien het gerecht op met wat gefruite uitjes erover gestrooid en eventueel nog wat overgebleven selderij