Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 1 kip van ± 1,5 kg, zonder vel, in 8 stukken
- 3 el arachide olie
- 3 uien, gesneden
- 3 tomaten, gehalveerd en in plakjes gesneden
- 1 kaneelstokje van 2,5 cm
- 2 grote zwarte kardemonpeulen
- 4 peperkorrels zwart
- 0,5 tl zwarte komijnzaad
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl garam masala
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl zout
- 1 el uitgelekte yoghurt
- 1 el creme fraiche
- 4 el citroensap
- 2 el fijngehakte verse koriander
- 2 verse groene pepers, fijngehakt
-
Bereiding:- Was de stukken kip, snijd eventuele vetrandjes eraf en houd ze apart
- Verhit de olie in de wok en bak hierin de uien goudbruin
- Voeg de tomaten toe en roer goed
- Voeg kaneel, kardemon, peperkorrels, komijnzaad, gember, knoflook, garam masala, chilipoeder en zout toe
- Draai het vuur wat lager en roerbak alles 3-5 minuten
- Voeg de stukken kip toe, met twee tegelijk, en roerbak ze tenminste 7 minuten, tot het kruidenmengsel geheel in de kip is getrokken
- Voeg de yoghurt en de creme fraiche toe en roer alles goed doorheen
- Draai het vuur laag en dek de pan af met aluminiumfolie; zorg dat de folie het eten niet raakt
- Laat de kip ongeveer 15 minuten zachtjes koken en controleer halverwege of het gerecht niet aanbakt
- Voeg ten slotte citroensap, verse koriander en groene pepers toe en dien het gerecht meteen op