Aantal personen: 4


  • Ingredi├źnten

    • 1 kip van ┬▒ 1,5 kg, zonder vel, in 8 stukken
    • 3 el arachide olie
    • 3 uien, gesneden
    • 3 tomaten, gehalveerd en in plakjes gesneden
    • 1 kaneelstokje van 2,5 cm
    • 2 grote zwarte kardemonpeulen
    • 4 peperkorrels zwart
    • 0,5 tl zwarte komijnzaad
    • 1 tl gemberpoeder
    • 1 tl knoflookpoeder
    • 1 tl garam masala
    • 1 tl chilipoeder
    • 1 tl zout
    • 1 el uitgelekte yoghurt
    • 1 el creme fraiche
    • 4 el citroensap
    • 2 el fijngehakte verse koriander
    • 2 verse groene pepers, fijngehakt


  • Bereiding:

    • Was de stukken kip, snijd eventuele vetrandjes eraf en houd ze apart
    • Verhit de olie in de wok en bak hierin de uien goudbruin
    • Voeg de tomaten toe en roer goed
    • Voeg kaneel, kardemon, peperkorrels, komijnzaad, gember, knoflook, garam masala, chilipoeder en zout toe
    • Draai het vuur wat lager en roerbak alles 3-5 minuten
    • Voeg de stukken kip toe, met twee tegelijk, en roerbak ze tenminste 7 minuten, tot het kruidenmengsel geheel in de kip is getrokken
    • Voeg de yoghurt en de creme fraiche toe en roer alles goed doorheen
    • Draai het vuur laag en dek de pan af met aluminiumfolie; zorg dat de folie het eten niet raakt
    • Laat de kip ongeveer 15 minuten zachtjes koken en controleer halverwege of het gerecht niet aanbakt
    • Voeg ten slotte citroensap, verse koriander en groene pepers toe en dien het gerecht meteen op