Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 1 kg varkenslappen
    • 4 hele grote uien
    • 1 prei
    • 3 teentjes knoflook
    • 1 winterwortel
    • 3 tomaten
    • 1 eetl goela djawa
    • 1 eetl ketjap manis
    • 1 tl ketoembar
    • 1 tl djahé
    • 1 tl citroensap
    • 1 eetl sambal badjak
    • 2 eetl curry
    • 4 eetl bloem
    • 1 liter kokend water of, nog lekkerder, bouillon
    • Olie


  • Bereiding:

    • Snijd de uien in grove stukken
    • Snijd de prei en hak de knoflook fijn
    • Snijd de winterwortel in plakjes
    • Bak als eerste de winterwortel een minuut of vijf voor
    • Doe dan de ui, sambal, prei, curry en knoflook erbij en bak het geheel tot de ui net glazig is
    • Doe de bloem erbij en bak deze mee tot de bloem begint te kleuren
    • Voeg dan zoveel water (bouillon) toe tot een stevige saus ontstaat
    • Voeg de rest van de kruiden, het citroensap en de ketjap toe
    • Bak in een andere pan het vlees even aan tot het begint te kleuren
    • Schep het vlees over naar de saus
    • Zet het geheel op een zeer laag vuur en laat het zolang pruttelen tot het vlees gaar is