Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 1 kg varkenslappen
- 4 hele grote uien
- 1 prei
- 3 teentjes knoflook
- 1 winterwortel
- 3 tomaten
- 1 eetl goela djawa
- 1 eetl ketjap manis
- 1 tl ketoembar
- 1 tl djahé
- 1 tl citroensap
- 1 eetl sambal badjak
- 2 eetl curry
- 4 eetl bloem
- 1 liter kokend water of, nog lekkerder, bouillon
- Olie
-
Bereiding:- Snijd de uien in grove stukken
- Snijd de prei en hak de knoflook fijn
- Snijd de winterwortel in plakjes
- Bak als eerste de winterwortel een minuut of vijf voor
- Doe dan de ui, sambal, prei, curry en knoflook erbij en bak het geheel tot de ui net glazig is
- Doe de bloem erbij en bak deze mee tot de bloem begint te kleuren
- Voeg dan zoveel water (bouillon) toe tot een stevige saus ontstaat
- Voeg de rest van de kruiden, het citroensap en de ketjap toe
- Bak in een andere pan het vlees even aan tot het begint te kleuren
- Schep het vlees over naar de saus
- Zet het geheel op een zeer laag vuur en laat het zolang pruttelen tot het vlees gaar is