Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 500 gr varkenslappen
- 6 eetl kokosmeel
- Olie
- 5 eetl gesnipperde ui
- 5 gesnipperde teentjes knoflook
- 1 tl sambal trassie
- 1 tl zwarte peper
- 1/2 tl kentjoer
- 4 gestampte djeroek-poeroetblaadjes
- Sap van 1 citroen
- Zout
-
Bereiding:- Kook de lapjes in wat water en zout op en braad ze, als het water is verdampt, even aan in hun eigen vet
- Draai ze dan door de keukenmachine
- Wrijf de helft van de uien en de knoflook samen met de sambal, kentjoer, peper en djeroek-poeroet tot een brij
- Smeer een tefalpan in met een lepel olie en braad onder voortdurend roeren het kokosmeel tot dat lichtgeel ziet
- Fruit de uien in wat olie en vermeng ze met het gebraden kokosmeel en het fijngemaakte vlees
- Braad ook het restant van de uien en knoflook op en meng ook dit door het mengsel
- Doe alles terug in de pan en laat het al roerend nog enige tijd doorbakken
- Maak af met citroensap