Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 500 gr varkenslappen
    • 6 eetl kokosmeel
    • Olie
    • 5 eetl gesnipperde ui
    • 5 gesnipperde teentjes knoflook
    • 1 tl sambal trassie
    • 1 tl zwarte peper
    • 1/2 tl kentjoer
    • 4 gestampte djeroek-poeroetblaadjes
    • Sap van 1 citroen
    • Zout


  • Bereiding:

    • Kook de lapjes in wat water en zout op en braad ze, als het water is verdampt, even aan in hun eigen vet
    • Draai ze dan door de keukenmachine
    • Wrijf de helft van de uien en de knoflook samen met de sambal, kentjoer, peper en djeroek-poeroet tot een brij
    • Smeer een tefalpan in met een lepel olie en braad onder voortdurend roeren het kokosmeel tot dat lichtgeel ziet
    • Fruit de uien in wat olie en vermeng ze met het gebraden kokosmeel en het fijngemaakte vlees
    • Braad ook het restant van de uien en knoflook op en meng ook dit door het mengsel
    • Doe alles terug in de pan en laat het al roerend nog enige tijd doorbakken
    • Maak af met citroensap