Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 500 gr hamlappen in dobbelsteentjes
    • 2 grote uien in ringen
    • 2 fijngemaakte teentjes knoflook
    • 2 rode lomboks in ringen (of 1 paprika in blokjes)
    • 2 tomaten in blokjes
    • 1 klein blikje witte bonen
    • Zout
    • Peper
    • Stukje trassie
    • Nootmuskaat
    • 1 daun salam


  • Bereiding:

    • Bestrooi de blokjes vlees met zout, peper en nootmuskaat en bak ze in wat slaolie knapperig bruin
    • Fruit in dezelfde olie de knoflook, trassie, ui en lombok (of paprika), tot de uien bruin zijn
    • Fruit er de stukjes tomaat bij, voeg het vlees, het daun salam en 1 kopje water toe en laat het geheel 10 minuten sudderen
    • Meng als laatste de witte bonen er goed door en dien het gerecht warm op