Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 1 kg mager varkensvlees (hamlappen)
    • 4 tl djahé
    • 2 tl knoflookpoeder
    • 2 tl uienpoeder
    • 6 eetl ketjap benteng manis
    • Peper
    • Zout
    • Citroensap
    • Olie of boter


  • Bereiding:

    • Maak één dag van tevoren een marinade van de djahé, knoflook, uienpoeder en ketjap
    • Voeg hieraan het sap van een halve citroen toe en zoveel zout en peper als u gebruikt voor 1 kg hamlappen
    • Leg het vlees hierin en draai het regelmatig om
    • Op de dag van de maaltijd:
    • Laat de olie of boter in de pan heet worden en bak het vlees hierin bruin
    • Laat daarna sudderen tot het vlees gaar is
    • Voeg zonodig water toe om droogbakken te voorkomen
    • Snijd het vlees, als het gaar is, vlak voor het opdienen in dunne plakken (± 5 mm dik)
    • Lekker met babi panggansaus