Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 1 kg mager varkensvlees (hamlappen)
- 4 tl djahé
- 2 tl knoflookpoeder
- 2 tl uienpoeder
- 6 eetl ketjap benteng manis
- Peper
- Zout
- Citroensap
- Olie of boter
-
Bereiding:- Maak één dag van tevoren een marinade van de djahé, knoflook, uienpoeder en ketjap
- Voeg hieraan het sap van een halve citroen toe en zoveel zout en peper als u gebruikt voor 1 kg hamlappen
- Leg het vlees hierin en draai het regelmatig om
- Op de dag van de maaltijd:
- Laat de olie of boter in de pan heet worden en bak het vlees hierin bruin
- Laat daarna sudderen tot het vlees gaar is
- Voeg zonodig water toe om droogbakken te voorkomen
- Snijd het vlees, als het gaar is, vlak voor het opdienen in dunne plakken (± 5 mm dik)
- Lekker met babi panggansaus