-
Ingrediënten:
-
1 blikje tomaten puree -
1 ragfijngesneden bolletje bakgember -
1 geperst teentje knoflook -
1/2 tl 5 kruidenpoeder ( toko ) -
2 dl sinaasappelsap -
1/2 – 1 el suiker -
1/2 kippebouillonblokje -
Evt aangelengde maizena
-
-
Bereiding:
-
Verwarm 1 el olie in een steelpannetje -
Doe de tomatenpuree er bij en bak deze 5 minuten al roerend op een zacht vuurtje -
Doe de knoflook en de gember erbij en bak dit alles nog 2 minuten zachtjes -
Roer de 5 kruiden poeder en de suiker er door en voeg vervolgens het sap en het
bouillonblokje toe -
Breng dit alles aan de kook en laat het nog 10 minuten zachtjes doorkoken -
Breng de saus eventueel op de gewenste dikte met de met water aangelengde
maizena
-