• IngrediĆ«nten:


    • 1 blikje tomaten puree

    • 1 ragfijngesneden bolletje bakgember

    • 1 geperst teentje knoflook

    • 1/2 tl 5 kruidenpoeder ( toko )

    • 2 dl sinaasappelsap

    • 1/2 – 1 el suiker

    • 1/2 kippebouillonblokje

    • Evt aangelengde maizena




  • Bereiding:


    • Verwarm 1 el olie in een steelpannetje

    • Doe de tomatenpuree er bij en bak deze 5 minuten al roerend op een zacht vuurtje

    • Doe de knoflook en de gember erbij en bak dit alles nog 2 minuten zachtjes

    • Roer de 5 kruiden poeder en de suiker er door en voeg vervolgens het sap en het
      bouillonblokje toe

    • Breng dit alles aan de kook en laat het nog 10 minuten zachtjes doorkoken

    • Breng de saus eventueel op de gewenste dikte met de met water aangelengde
      maizena