Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 400 à 500 gr magere varkenslappen
- 1 blik ananasschijven of 1 kleine niet rijpe ananas
- 1 groene paprika
- 1 rode paprika
- 2 eetl slaolie
- 2 teentjes knoflook
- 2 uien
- 1 tl sambal oelek
- 1 stukje verse djahé
- 2 eetl ketjap manis
- 2 tl maïzena
- 2 gesnipperde voorjaarsuitjes (lente uitjes)
-
Bereiding:- Maak het vlees droog met keukenpapier en snijd het in pinkbrede repen
- Verdeel elke schijf ananas in ± 8 stukken of schil de ananas en snijd deze in stukjes
- Was de paprika’s, verwijder de steelaanzetten, halveer de vrucht en neem het zaad en de zaadlijsten weg
- Snijd het vruchtvlees in reepjes die weliswaar smaller maar ongeveer even lang zijn als de repen vlees
- Verhit de olie in een wadjan en fruit hierin de fijngesneden knoflook en uien tot ze wazig van kleur zijn
- Voeg het vlees toe en bak het gedurende 3 minuten onder voortdurend omscheppen in de hete olie
- Voeg de ananas en de paprika toe
- Laat alles nogmaals 3 minuten onder voortdurend omscheppen bakken
- Strooi er wat zout over, voeg de sambal, ketjap manis en djahé toe en blijf goed roeren
- Schep alles goed om en doe er dan 2.5 dl kokend water bij
- Laat alles 3 minuten heel zachtjes sudderen boven een matig afgestelde warmtebron
- Maak de maïzena aan met 2 eetlepels koud water
- Schuif alle ingrediënten naar één zijde van de wok en roer de maïzenaoplossing door het vocht op de bodem
- Blijf roeren, tot een gebonden saus is verkregen
- Schep daarna alle ingrediënten door de saus en laat de kook er nog even over komen
- Haal het stukje djahé uit de pan en laat nog even koken
- Garneer het gerecht met wat gesnipperde voorjaarsuitjes en dien het op met drooggekookte rijst