Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 400 à 500 gr magere varkenslappen
    • 1 blik ananasschijven of 1 kleine niet rijpe ananas
    • 1 groene paprika
    • 1 rode paprika
    • 2 eetl slaolie
    • 2 teentjes knoflook
    • 2 uien
    • 1 tl sambal oelek
    • 1 stukje verse djahé
    • 2 eetl ketjap manis
    • 2 tl maïzena
    • 2 gesnipperde voorjaarsuitjes (lente uitjes)


  • Bereiding:

    • Maak het vlees droog met keukenpapier en snijd het in pinkbrede repen
    • Verdeel elke schijf ananas in ± 8 stukken of schil de ananas en snijd deze in stukjes
    • Was de paprika’s, verwijder de steelaanzetten, halveer de vrucht en neem het zaad en de zaadlijsten weg
    • Snijd het vruchtvlees in reepjes die weliswaar smaller maar ongeveer even lang zijn als de repen vlees
    • Verhit de olie in een wadjan en fruit hierin de fijngesneden knoflook en uien tot ze wazig van kleur zijn
    • Voeg het vlees toe en bak het gedurende 3 minuten onder voortdurend omscheppen in de hete olie
    • Voeg de ananas en de paprika toe
    • Laat alles nogmaals 3 minuten onder voortdurend omscheppen bakken
    • Strooi er wat zout over, voeg de sambal, ketjap manis en djahé toe en blijf goed roeren
    • Schep alles goed om en doe er dan 2.5 dl kokend water bij
    • Laat alles 3 minuten heel zachtjes sudderen boven een matig afgestelde warmtebron
    • Maak de maïzena aan met 2 eetlepels koud water
    • Schuif alle ingrediënten naar één zijde van de wok en roer de maïzenaoplossing door het vocht op de bodem
    • Blijf roeren, tot een gebonden saus is verkregen
    • Schep daarna alle ingrediënten door de saus en laat de kook er nog even over komen
    • Haal het stukje djahé uit de pan en laat nog even koken
    • Garneer het gerecht met wat gesnipperde voorjaarsuitjes en dien het op met drooggekookte rijst