Aantal personen: 2 – 3

  • IngrediĆ«nten
    • 500 gram hamlappen
    • 5 sjalotten
    • 2 teentjes knoflook
    • 1 rode lombok
    • 1 vingerlengte djahe
    • zout en peper
    • sap van 1/2 citroen
    • 1 druppeltje natrena vloeibaar
    • 2 eetlepels sojasaus.

  • Bereiding:
    • Snijd het vlees in dobbelsteentjes.
    • Pel de sjalotten en de knoflook en snijd ze fijn met de lombok en de djah, of kneus alles.
    • Smeer hiermee het vlees in en met het zout, de peper, citroensap, natrena en soja saus.
    • Kook alles in een wok of grote bakpan met wat water op een half hoge warmtebron.
    • Voeg er, als het nodig is, wat heet water bij en laat het op een lage warmtebron sudderen
      tot het vet van het vlees te zien is.