Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 500 gr hamlappen
    • 5 sjalotten
    • 2 teentjes knoflook
    • 1 rode lombok
    • 1 vingerlengte djahé of 2 tl gemberpoeder
    • Zout
    • Peper
    • Sap van 1/2 citroen
    • Mespunt suiker
    • 2 eetl ketjap


  • Bereiding:

    • Snijd het vlees in dobbelsteentjes
    • Pel de sjalotten en de knoflook en snijd ze fijn met de lombok en de djahé, of kneus alles
    • Smeer hiermee het vlees in en met het zout, de peper, citroensap, suiker en ketjap
    • Kook alles in een wadjan met wat water op een halfhoge warmtebron
    • Voeg er, als het nodig is, wat heet water bij en laat het op een lage warmtebron sudderen tot het vet van het vlees te zien is
    • Dien het gerecht op met warme rijst en verse komkommer