aantal personen: 4
-
Ingrediënten:-
1 fijngesneden teentje knoflook -
1/4 theelepel cayennepeper -
2 eetlepels melk -
1 avocado -
2-3 eetlepels limoensap -
100 gr ontkorst, in blokjes van 1 1/2 cm gesneden oud witbrood -
1 fijngesneden stengel bleekselderij -
4 fijngesneden blaadjes bladselderij -
1 blik tonijn op olie (135 gr), even laten uitlekken -
4 eetlepels mayonaise -
1 limoen in partjes -
Wat eikebladsla -
Voor de dressing: -
1 eetlepel witte wijnazijn -
Zout -
Peper -
3 eetlepels olijfolie
-
-
Bereiding:-
Vermeng de knoflook, cayennepeper en melk -
Schil de avocado, halveer ze, snijd het vruchtvlees in blokjes en bedruppel het met limoensap -
Schep in een schaal de blokjes brood, avocado, bleekselderij, bladselderij, tonijn en mayonaise door elkaar -
Voeg het melkmengsel en 1-2 eetlepels limoensap toe en meng alles voorzichtig -
Laat de salade in de koelkast intrekken -
Vermeng voor de dressing de azijn, zout, peper en olie -
Vermeng de blaadjes sla en de dressing -
Leg de slablaadjes in kommen, verdeel de avocadosalade erover en garneer met partjes limoen
-