aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:


    • 1 fijngesneden teentje knoflook

    • 1/4 theelepel cayennepeper

    • 2 eetlepels melk

    • 1 avocado

    • 2-3 eetlepels limoensap

    • 100 gr ontkorst, in blokjes van 1 1/2 cm gesneden oud witbrood

    • 1 fijngesneden stengel bleekselderij

    • 4 fijngesneden blaadjes bladselderij

    • 1 blik tonijn op olie (135 gr), even laten uitlekken

    • 4 eetlepels mayonaise

    • 1 limoen in partjes

    • Wat eikebladsla

    • Voor de dressing:

    • 1 eetlepel witte wijnazijn

    • Zout

    • Peper

    • 3 eetlepels olijfolie


  • Bereiding:


    • Vermeng de knoflook, cayennepeper en melk

    • Schil de avocado, halveer ze, snijd het vruchtvlees in blokjes en bedruppel het met limoensap

    • Schep in een schaal de blokjes brood, avocado, bleekselderij, bladselderij, tonijn en mayonaise door elkaar

    • Voeg het melkmengsel en 1-2 eetlepels limoensap toe en meng alles voorzichtig

    • Laat de salade in de koelkast intrekken

    • Vermeng voor de dressing de azijn, zout, peper en olie

    • Vermeng de blaadjes sla en de dressing

    • Leg de slablaadjes in kommen, verdeel de avocadosalade erover en garneer met partjes limoen