aantal personen: 6


  • IngrediĆ«nten:

    • 2 st. avocado
    • 1 el citroensap
    • 3 blaadjes gelatine
    • 4 el wittewijn
    • 1 bekertje creme fraiche
    • 150 gr gerookte kipfilet
    • Zout
    • Cayennepeper naar smaak


  • Bereiding:

    • De avocado’s doorsnijden, de pit verwijderen en het vruchtvlees met een lepel uit de schil nemen
    • Het vruchtvlees met het citroensap pureren

    • De gelatine in ruim koud water weken
    • De wijn verwarmen en de uitgeknepen gelatine hierin oplossen
    • Het mengsel door de gepureerde avocado mengen
    • Op smaak brengen met cayennepeper en zout en enigszins laten geleren
    • De creme fraiche half stijf slaan
    • De gerookte kip in zeer kleine blokjes snijden
    • De creme fraiche en kip door de avocado spatelen
    • De mousse in 6 timbaaltjes doen en minimaal 4 uur koud weg zetten
    • De timbaaltjes op de borden storten