-
Ingrediënten:-
500 gr verse spinazie of 300 gr diepvries -
2 rijpe avocado’s -
het sap van 1 citroen -
2 gepelde hardgekookte eieren -
1 eetlepel maisolie -
1 kleine zeer fijngesnipperde ui -
Worcestershiresauce -
1 mespunt nootmuskaatpoeder -
Zout -
Peper -
6 eetlepels mayonaise -
1 kropje sla
-
-
Bereiding:-
Kook de spinazie gaar -
Snijd de avocado’s overdwars tot op de pit door -
Neem de helften van elkaar en verwijder de pit -
Schep het vruchtvlees met een eierlepeltje voorzichtig uit de schil, zonder deze te beschadigen -
Druppel hier wat citroensap in -
Snijd de eieren in stukjes en maak deze samen met het vruchtvlees zeer fijn -
Laat de spinazie in een zeef uitlekken -
Verwarm de olie in een kleine pan, fruit daarin de ui glazig -
Roer de ui door de spinazie en voeg naar smaak worcestershiresauce, nootmuskaat, peper en zout toe -
Roer twee eetlepels mayonaise door het mengsel en vul er de uitgeholde halve avocado’s mee -
Schik blaadjes sla op een platte schaal, zet de avocado’s op de sla en garneer deze met wat mayonaise
-