• Ingrediënten:


    • 500 gr verse spinazie of 300 gr diepvries

    • 2 rijpe avocado’s

    • het sap van 1 citroen

    • 2 gepelde hardgekookte eieren

    • 1 eetlepel maisolie

    • 1 kleine zeer fijngesnipperde ui

    • Worcestershiresauce

    • 1 mespunt nootmuskaatpoeder

    • Zout

    • Peper

    • 6 eetlepels mayonaise

    • 1 kropje sla

  • Bereiding:


    • Kook de spinazie gaar

    • Snijd de avocado’s overdwars tot op de pit door

    • Neem de helften van elkaar en verwijder de pit

    • Schep het vruchtvlees met een eierlepeltje voorzichtig uit de schil, zonder deze te beschadigen

    • Druppel hier wat citroensap in

    • Snijd de eieren in stukjes en maak deze samen met het vruchtvlees zeer fijn

    • Laat de spinazie in een zeef uitlekken

    • Verwarm de olie in een kleine pan, fruit daarin de ui glazig

    • Roer de ui door de spinazie en voeg naar smaak worcestershiresauce, nootmuskaat, peper en zout toe

    • Roer twee eetlepels mayonaise door het mengsel en vul er de uitgeholde halve avocado’s mee

    • Schik blaadjes sla op een platte schaal, zet de avocado’s op de sla en garneer deze met wat mayonaise