Aantal personen: 2


  • Ingrediënten

    • 5 middelgrote aubergines
    • 1 eetlepel citroensap
    • 3 flinke eetlepels mayonaise
    • zout


  • Bereiding:

    • Verwarm de grill voor op 250 graden
    • Prik met een vork enkele gaatjes rondom in de aubergine
    • Leg de aubergine op een bakplaat bekleed met aluminiumfolie
    • Grill de aubergines 25 minuten aan de ene kant en 25 minuten aan de andere kant
    • De aubergine is klaar als de korst hard en rimpelig is
    • De korst moet hard zijn maar niet verbrand.
    • Haal de aubergines uit de oven en snijd ze in de lengte open
    • Als het goed is, is het vruchtvlees nu heel zacht en kunt u het er met een lepel
      gemakkelijk uitscheppen
    • Laat het iets afkoelen
    • Voeg het citroensap, de mayonaise en zout naar smaak toe en roer het geheel goed
    • Het vruchtvlees moet iets gepureerd worden maar doe dat met de lepel tijdens het roeren en niet met een keukenmachine
    • Naar smaak kunt u meer citroensap, zout of mayonaise toevoegen
    • Laat de salade afkoelen in de koelkast tot het serveren