Aantal personen: 2
-
Ingrediënten- 5 middelgrote aubergines
- 1 eetlepel citroensap
- 3 flinke eetlepels mayonaise
- zout
-
Bereiding:- Verwarm de grill voor op 250 graden
- Prik met een vork enkele gaatjes rondom in de aubergine
- Leg de aubergine op een bakplaat bekleed met aluminiumfolie
- Grill de aubergines 25 minuten aan de ene kant en 25 minuten aan de andere kant
- De aubergine is klaar als de korst hard en rimpelig is
- De korst moet hard zijn maar niet verbrand.
- Haal de aubergines uit de oven en snijd ze in de lengte open
- Als het goed is, is het vruchtvlees nu heel zacht en kunt u het er met een lepel
gemakkelijk uitscheppen - Laat het iets afkoelen
- Voeg het citroensap, de mayonaise en zout naar smaak toe en roer het geheel goed
- Het vruchtvlees moet iets gepureerd worden maar doe dat met de lepel tijdens het roeren en niet met een keukenmachine
- Naar smaak kunt u meer citroensap, zout of mayonaise toevoegen
- Laat de salade afkoelen in de koelkast tot het serveren