Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 175 gram tomaten in stukjes
    • zout
    • 10 el olijfolie
    • 2 teentjes knoflook, geperst
    • 16 blaadjes verse basilicum
    • 1 grote aubergine
    • 6 zongedroogde tomaten
    • 250 gram mozzarella in 12 plakjes



  • Bereiding:

    • Tomaten, mespunt zout, 3-4 el olijfolie, 1 teentje knoflook, en 4 basilicumblaadjes laten stoven in afgedekte pan
    • Tomaten mengsel zeven om velletjes en zaadjes te verwijderen
    • Grill voorverwarmen
    • Van aubergine kroon en steel verwijderen en aan twee (zij)kanten deel van schil wegsnijden
    • Aubergine in lengte in 6 plakken snijden
    • 1 teentje knoflook, zout en 3 el olijfolie mengen en de plakken aubergine mee bestrijken aan beide zijden
    • Aubergineplakken onder grill 10 minuten bakken tot ze lichtbruin zijn, regelmatig keren
    • Zongedroogde tomaten pureren met 3 el olijfolie
    • Aubergines bestrijken met tomatenpasta
    • Plakje mozzarella en blaadje basilicum op de ene helft van de aubergine leggen en plakken dubbelvouwen
    • Bovenkant bestrijken met tomatenpasta en weer een plakje mozzarella er boven op leggen
    • Kaas onder de grill laten smelten
    • Aubergines bestrooien met basilicumblaadjes en warm serveren