Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 175 gram tomaten in stukjes
- zout
- 10 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 16 blaadjes verse basilicum
- 1 grote aubergine
- 6 zongedroogde tomaten
- 250 gram mozzarella in 12 plakjes
-
Bereiding:- Tomaten, mespunt zout, 3-4 el olijfolie, 1 teentje knoflook, en 4 basilicumblaadjes laten stoven in afgedekte pan
- Tomaten mengsel zeven om velletjes en zaadjes te verwijderen
- Grill voorverwarmen
- Van aubergine kroon en steel verwijderen en aan twee (zij)kanten deel van schil wegsnijden
- Aubergine in lengte in 6 plakken snijden
- 1 teentje knoflook, zout en 3 el olijfolie mengen en de plakken aubergine mee bestrijken aan beide zijden
- Aubergineplakken onder grill 10 minuten bakken tot ze lichtbruin zijn, regelmatig keren
- Zongedroogde tomaten pureren met 3 el olijfolie
- Aubergines bestrijken met tomatenpasta
- Plakje mozzarella en blaadje basilicum op de ene helft van de aubergine leggen en plakken dubbelvouwen
- Bovenkant bestrijken met tomatenpasta en weer een plakje mozzarella er boven op leggen
- Kaas onder de grill laten smelten
- Aubergines bestrooien met basilicumblaadjes en warm serveren