Aantal personen: 3

  • IngrediĆ«nten
    • 450 gr uitgelekte magere kwark
    • zout en peper
    • 3 eiwitten
    • 3 a 4 aubergines
    • 500 ml tomatensaus zonder vet (met +/- 2 eetlepels uitgelekte kappertjes erdoor geroerd)
    • 6 a 8 lasagnebladeren van durumtarwe
    • 4 a 5 eetlepels Zwitserse strooikaas.

  • Bereiding:
    • Ovengrill opzetten.
    • De lasagnebladeren moeten worden voorgekookt in gezouten water.
    • De aubergines (ongepeld) in lange schijven snijden van +/- 1/2 cm dik.
    • Allemaal naast elkaar op de bakplaat leggen en onder de hete grill plaatsen tot ze mooi
      bruin van kleur zijn, en ook zacht aanvoelen als je er met een vork in prikt.
    • De eiwitten tot sneeuw stijfkloppen en heel voorzichtig met de kwark mengen; Voeg hier
      peper en zout aan toe.
    • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    • Doe een dun laagje tomatensaus onderaan in een vuurvaste schotel.
    • Daarop een laag lasagnebladeren, dan een laag gegrilde aubergines, dan het
      kwarkmengsel erop.
    • De kwark bestrooien met 2 eetlepels van de Zwitserse strooikaas.
    • Dan weer aubergines, lasagne, en aubergines.
    • Eindigen met de rest van de tomatensaus en de rest van de Zwitserse strooikaas.
    • Doe een vel aluminiumfolie over de schotel en bak gedurende 15 minuten op 200 graden
      C.
    • Haal er dan de aluminiumfolie af en bak nog eens 10 a 15 minuten.
    • Haal de schotel uit de oven en laat ze nog 10 a 15 minuten gewoon staan alvorens op te
      dienen.