aantal personen: 1

  • Ingrediënten:
    • 1 atlantische tong
    • 1 tomaat
    • Bloem
    • Peper
    • Zout
    • Tuinkers
    • Margarine
    • Voor de kruidenboter:
    • 100 gr boter
    • Peterselie
    • Sap van 1/2 citroen
    • Scheutje cognac
    • Peper
    • Zout

  • Bereiding:

    • De ingredëenten voor de kruidenboter goed mengen en vervolgens het mengsel
      in aluminiumfolie draaien, zodat men nadien in stukjes kan afsnijden
    • Het geheel in de koelkast plaatsen
    • Meng de bloem met peper en zout
    • De tongen afdrogen en in de gekruide bloem draaien
    • Margarine bruinen en tongen langs beide kanten ongeveer 5 min. bakken
    • Stukje kruidenboter op iedere tong leggen en laten smelten, serveren met een
      gegratineerde tomaat en tuinkers
    • Evt. wat aardappelen erbij serveren