Aantal personen: 4


  • Ingredi├źnten

    • 750 gr varkens- of runderlever, gesneden in plakken van 1 cm dik
    • 100 grr ontbijtspek in kleine stukjes
    • 2 grote fijngesneden uien
    • 1 fijngesneden teentje knoflook
    • 1 in reepjes gesneden paprika
    • 100 gr fijngesneden champignons
    • Bloem
    • Boter
    • Zout
    • Peper


  • Bereiding:

    • Wentel de plakken lever in wat bloem en bak ze in wat boter bruin en gaar
    • Strooi er hierna wat peper en zout over
    • Fruit dan in wat boter de knoflook, ui, paprika, champignons en het spek
    • Zorg ervoor dat het spek knapperig blijft en spreid dit uit over de lever, met de rest van de ingredi├źnten
    • Serveer dit bij warme witte rijst, nasi of bami goreng en voeg sambal naar smaak toe