Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 500 gr niet te vette hamlappen in grote blokjes
- 75 gr zelfrijzend bakmeel
- 2 fijngesneden teentjes knoflook
- 1 dl melk
- 1 grote heel fijngesneden ui
- 2 tomaten in partjes
- 2 tl djahé
- 1 klein blikje ananasstukjes
- 1 dl water
- Klein potje atjar
- 1 eetl ketjap manis
- 1 eetl aardappelmeel
- 1 eetl bruine basterdsuiker
- Zout
-
Bereiding:- Maak een saus van de melk, zout, knoflook en het bakmeel
- Laat de stukjes vlees hierin 1 uur marineren, bak ze dan in wat olie bruin en laat ze uitlekken
- Breng in een pan het water aan de kook en doe dan de suiker, de ui, atjar, ketjap, tomaatstukjes, ananasstukjes en de djahé erin
- Bind de saus met het aardappelmeel en stoof alles gaar
- Doe er dan het vlees bij en zet het vuur laag
- Serveer bij warme witte rijst met kip, saté en sambal