Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 500 gr niet te vette hamlappen in grote blokjes
    • 75 gr zelfrijzend bakmeel
    • 2 fijngesneden teentjes knoflook
    • 1 dl melk
    • 1 grote heel fijngesneden ui
    • 2 tomaten in partjes
    • 2 tl djahé
    • 1 klein blikje ananasstukjes
    • 1 dl water
    • Klein potje atjar
    • 1 eetl ketjap manis
    • 1 eetl aardappelmeel
    • 1 eetl bruine basterdsuiker
    • Zout


  • Bereiding:

    • Maak een saus van de melk, zout, knoflook en het bakmeel
    • Laat de stukjes vlees hierin 1 uur marineren, bak ze dan in wat olie bruin en laat ze uitlekken
    • Breng in een pan het water aan de kook en doe dan de suiker, de ui, atjar, ketjap, tomaatstukjes, ananasstukjes en de djahé erin
    • Bind de saus met het aardappelmeel en stoof alles gaar
    • Doe er dan het vlees bij en zet het vuur laag
    • Serveer bij warme witte rijst met kip, saté en sambal