Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 750 gr varkensvlees (hamlappen) in blokjes
- 1 ei
- 4 grote champignons
- 3 grote uien
- 1/3 komkommer
- 1 winterwortel
- 1 teentje knoflook
- Stukje trassie
- 1 tl djahépoeder
- 1 eetl ketjap manis
- 3 eetl azijn
- 3 eetl bruine basterdsuiker
- 3 kopjes water
- 3 eetl tomatenketchup
- Maïzena
- Slaolie
- Bloem
- Zout
- Peper
-
Bereiding:- Vermeng het vlees met de 1 tl djahépoeder, peper en zout
- Maak een mengsel van 1 eetl maïzena, 1 geklutst ei en 1 eetl bloem
- Meng het vlees hierdoor
- (1) Maak een mengsel van 1 eetl ketjap manis, 3 eetl azijn, 3 eetl bruine basterdsuiker, 3 kopjes water, 3 eetl tomatenketchup en 1 eetl maïzena
- Blanceer een halve grote winterwortel en snijd hem in stukjes,
- Deel 4 grote champignons in vieren, snijd 3 grote uien grof, snijd 1/3 komkommer in stukken, maak 1 teentje knoflook en een stukje trassie fijn
- Verhit in een pan 3 kopjes slaolie, bak de stukjes vlees één voor één goudbruin en laat ze uitlekken
- Fruit in dezelfde olie de trassie, knoflook, ui en alle groenten 2 minuten
- Schep alles eruit en laat het uitlekken
- Giet de olie uit de pan, doe er 4 el van terug en maak deze warm
- Doe er mengsel (1) in en laat het op klein vuur indikken
- Doe er dan het vlees en de groenten bij en laat alles nog ± 10 minuten doorsudderen
- Serveer bij witte rijst of bami goreng