Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 750 gr varkensvlees (hamlappen) in blokjes
    • 1 ei
    • 4 grote champignons
    • 3 grote uien
    • 1/3 komkommer
    • 1 winterwortel
    • 1 teentje knoflook
    • Stukje trassie
    • 1 tl djahépoeder
    • 1 eetl ketjap manis
    • 3 eetl azijn
    • 3 eetl bruine basterdsuiker
    • 3 kopjes water
    • 3 eetl tomatenketchup
    • Maïzena
    • Slaolie
    • Bloem
    • Zout
    • Peper


  • Bereiding:

    • Vermeng het vlees met de 1 tl djahépoeder, peper en zout
    • Maak een mengsel van 1 eetl maïzena, 1 geklutst ei en 1 eetl bloem
    • Meng het vlees hierdoor
    • (1) Maak een mengsel van 1 eetl ketjap manis, 3 eetl azijn, 3 eetl bruine basterdsuiker, 3 kopjes water, 3 eetl tomatenketchup en 1 eetl maïzena
    • Blanceer een halve grote winterwortel en snijd hem in stukjes,
    • Deel 4 grote champignons in vieren, snijd 3 grote uien grof, snijd 1/3 komkommer in stukken, maak 1 teentje knoflook en een stukje trassie fijn
    • Verhit in een pan 3 kopjes slaolie, bak de stukjes vlees één voor één goudbruin en laat ze uitlekken
    • Fruit in dezelfde olie de trassie, knoflook, ui en alle groenten 2 minuten
    • Schep alles eruit en laat het uitlekken
    • Giet de olie uit de pan, doe er 4 el van terug en maak deze warm
    • Doe er mengsel (1) in en laat het op klein vuur indikken
    • Doe er dan het vlees en de groenten bij en laat alles nog ± 10 minuten doorsudderen
    • Serveer bij witte rijst of bami goreng