- Ingrediënten
- 500 gram groene asperges
- zout, peper
- 6 el olijfolie
- 1 ui
- 2-3 teentjes knoflook
- 1 liter kippenbouillon
- 1 el oregano
- 75 gram feta verkruimeld
- oregano blaadjes
- Bereiding:
- Kook de asperges 3-5 minuten in zout water tot ze gaar zijn.
- Snijd de kopjes van de asperges en houd ze apart.
- Verhit 2 el olijfolie en bak hierin de ui en knoflook 20 minuten tot de ui zacht is.
- Voeg de bouillon en oregano toe en laat de soep 15 minuten doorkoken.
- Roer de asperges erdoor en pureer de soep tot een glad mengsel.
- Voeg tijdens het pureren nog 3 el olijfolie toe.
- verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak hierin de aspergekopjes 1 minuut.
- Voeg de fetablokjes toe en bak deze tot de feta begint te smelten.
- Schenk de soep in kommen en verdeel er de aspergekopjes en feta overheen.
- Garneer de soep met oreganoblaadjes.