Ingrediënten
- 2 kg asperges
- 20 gr zout
- 2.25 dl olie
- 1 dl kruidenazijn
- 25 gr kappertjes
- 20 gr kervel
- 20 gr bieslook
- 20 gr dragon
- 35 gr ui
- Witte peper uit de molen
- Zout
Bereiding
- Begin met de asperges
- Schil en gaar ze volgens de aanwijzingen in het
basisrecept - De vinaigrettesaus kan mooi gemaakt worden terwijl de asperges staan te garen
- Was de groene kruiden zorgvuldig, droog ze met een schone theedoek of wat
keukenpapier en hak ze fijn - Hak de ui ragfijn
- Roer olie en azijn door elkaar en roer er de groene kruiden en de ui en de
kappertjes door - Breng de vinaigrettesaus op smaak met versgemalen peper en zout
- Haal de gare asperges uit het kooknat, laat ze even uitlekken en leg ze op een
schone theedoek of wat lagen keukenpapier om af te koelen - Verdeel de afgekoelde asperges over de borden en schep er enkele lepeltjes
vinaigrettesaus over - Serveer de rest van de saus in een glazen kommetje