Ingrediƫnten

  • 2 kg asperges
  • 20 gr zout
  • 2.25 dl olie
  • 1 dl kruidenazijn
  • 25 gr kappertjes
  • 20 gr kervel
  • 20 gr bieslook
  • 20 gr dragon
  • 35 gr ui
  • Witte peper uit de molen
  • Zout

Bereiding

  1. Begin met de asperges
  2. Schil en gaar ze volgens de aanwijzingen in het
    basisrecept
  3. De vinaigrettesaus kan mooi gemaakt worden terwijl de asperges staan te garen
  4. Was de groene kruiden zorgvuldig, droog ze met een schone theedoek of wat
    keukenpapier en hak ze fijn
  5. Hak de ui ragfijn
  6. Roer olie en azijn door elkaar en roer er de groene kruiden en de ui en de
    kappertjes door
  7. Breng de vinaigrettesaus op smaak met versgemalen peper en zout
  8. Haal de gare asperges uit het kooknat, laat ze even uitlekken en leg ze op een
    schone theedoek of wat lagen keukenpapier om af te koelen
  9. Verdeel de afgekoelde asperges over de borden en schep er enkele lepeltjes
    vinaigrettesaus over
  10. Serveer de rest van de saus in een glazen kommetje