aantal personen: 4

Ingrediƫnten

  • 1 kg asperges
  • 10 gr zout
  • 250 gr tomaten
  • 1 el mayonaise
  • 1 el dille
  • 1 el citroenmelisse
  • 6 el room
  • 1 tl mosterd
  • 1 bakje tuinkers
  • 1 krop sla

Bereiding

  1. Begin met de asperges volgens de aanwijzingen van het
    basisrecept
    gereed te maken voor het gaarproces
  2. Gaar ze naar eigen inzicht
  3. Haal de gare asperges uit het kooknat, laat ze even uitlekken en leg ze op een
    schone theedoek of wat lagen keukenpapier om af te koelen
  4. Pel de tomaten door ze aan een vork te prikken en ze even in een pannetje met
    kokend water te houden
  5. Het velletje springt en kan probleemloos afgeplukt worden
  6. Snijd de tomaten in stukken, verwijder de zaadlijsten en pureer de stukken
    tomaat door ze met een houten lepel door een zeef te drukken ( of gebruik een
    staafmixer of blender )
  7. Spoel de dille af, haal de dorre stukjes eruit, maak ze droog met een schone
    theedoek of wat keukenpapier en hak ze fijn
  8. Doe hetzelfde met de citroenmelisse
  9. Roer de tomatenpuree door de mayonaise, roer er de fijngehakte dille en
    citroenmelisse door en voeg er ten slotte de mosterd en de slagroom aan toe
  10. Maak de saus op smaak met wat zout
  11. Knip de tuinkers af, was ze onder de koude kraan en droog de blaadjes met een
    schone theedoek of wat keukenpapier
  12. Maak de sla schoon, verwijder de harde nerf en sla de slablaadjes droog
  13. Snijd de afgekoelde asperges in schijfjes
  14. Leg op elk bord wat blaadjes sla, schep er een beetje tomatensaus op, leg er de
    aspergeschijfjes op en strooi er de tuinkers over