Aantal personen: 4

Ingredi├źnten

  • 1 kg asperges
  • 2 eieren
  • 4 sneden gerookt spek van 3 mm
  • 2 sneden brood
  • Boter
  • 2 el fijngesneden pijpajuin
  • Voor de dressing:
  • 1/2 ui
  • 1 ei
  • 1el mosterd
  • 2dl ma├»solie
  • 1/2dl azijn
  • Peper
  • Zout

Bereiding:

  1. Schil de asperges met een dunschiller van de punt naar het uiteinde
  2. Breek de uiteinden af en kook ze in kokend lichtgezouten water in ongeveer 10 tot 13 minuten gaar
  3. Laat ze afkoelen
  4. Kook ondertussen 2 eieren hard en plet ze fijn
  5. Ontzwoerd het spek, snijd het in reepjes en bak ze krokant in een noot boter
  6. Neem ze uit de pan met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier
  7. Snijd het brood in dobbelsteentjes en bak ze goudbruin in het spekvet
  8. Bereid de dressing:
  9. Maal de ui, het ei en de mosterd fijn in de keukenrobot
  10. Voeg geleidelijk de olie en vervolgens de azijn toe
  11. Breng op smaak met peper en zout
  12. Schik de asperges op 4 borden
  13. Lepel de saus over de uiteinden en strooi er het geplette ei, het spek, de broodkorstjes en de pijpajuin over
  14. Serveer de rest van de dressing apart