Aantal personen: 4
Ingrediënten
- 1 kg asperges
- 2 eieren
- 4 sneden gerookt spek van 3 mm
- 2 sneden brood
- Boter
- 2 el fijngesneden pijpajuin
- Voor de dressing:
- 1/2 ui
- 1 ei
- 1el mosterd
- 2dl maïsolie
- 1/2dl azijn
- Peper
- Zout
Bereiding:
- Schil de asperges met een dunschiller van de punt naar het uiteinde
- Breek de uiteinden af en kook ze in kokend lichtgezouten water in ongeveer 10 tot 13 minuten gaar
- Laat ze afkoelen
- Kook ondertussen 2 eieren hard en plet ze fijn
- Ontzwoerd het spek, snijd het in reepjes en bak ze krokant in een noot boter
- Neem ze uit de pan met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier
- Snijd het brood in dobbelsteentjes en bak ze goudbruin in het spekvet
- Bereid de dressing:
- Maal de ui, het ei en de mosterd fijn in de keukenrobot
- Voeg geleidelijk de olie en vervolgens de azijn toe
- Breng op smaak met peper en zout
- Schik de asperges op 4 borden
- Lepel de saus over de uiteinden en strooi er het geplette ei, het spek, de broodkorstjes en de pijpajuin over
- Serveer de rest van de dressing apart