aantal personen: 4

Ingrediƫnten

  • 2 kg asperges
  • 20 gr zout
  • 5 dl Hollandse saus
  • 1 blikje clementines of mandarijntjes
  • Grand marnier
  • Voor de Hollandse saus:
  • 3 eieren
  • 3 el koud water
  • 175 gr boter
  • 1/2 citroen
  • Witte peper uit de molen
  • Zout
  • Cayennepeper

Bereiding

  1. Begin met de asperges volgens de aanwijzingen van het
    basisrecept
    te schillen en te garen
  2. De gaartijd van de asperges is voldoende om de saus te maken
  3. Begin met de boter te klaren door ze in een pannetje te smelten en het
    bovenkomende witte laagje te verwijderen
  4. Splits de eieren
  5. Pers de citroen uit en zeef het sap
  6. Open het blikje clementines en zeef het sap eruit
  7. Doe drie lepels water in een pannetje, zet dat pannetje in een grote pan met
    heet water (au bain marie) en sla de dooiers door het water tot de massa begint
    te binden
  8. Giet dan onder voortdurend kloppen de geklaarde boter bij de saus
  9. Breng de saus op smaak met versgemalen peper, zout en cayennepeper, citroensap,
    1.5 dl clementinesap en de partjes clementine
  10. Roer er ten slotte naar smaak een scheutje Grand Marnier door
  11. Haal de gare asperges uit het kooknat, laat ze even uitlekken en verdeel ze
    over de borden
  12. Schep enkele lepeltjes Mikadosaus over het midden van de asperges en serveer de
    rest van de saus in een sauskommetje