aantal personen: 4
Ingrediënten
- 2 kg asperges
- 20 gr zout
- 50 gr haricots verts
- 50 gr doperwtjes
- 100 gr boter
- Witte peper uit de molen
- Zout
Bereiding
- Leg 100 gr boter op een schoteltje om ze op kamertemperatuur te laten komen
- Maak de haricots verts en de doperwtjes schoon en kook ze apart gaar in water
met wat zout - Spoel ze af met koud water
- Schil en gaar de asperges volgens het
basisrecept - Haal enkele aspergestengels uit het kooknat en snijd er de punt vanaf (ongeveer
3 centimeter) - Voor de lenteboter hebt u 50 gram punten nodig
- Hak de punten klein en pureer ze samen met de haricots verts en de doperwtjes
(In een vijzel of de mixer) - Roer de boter smeuïg en roer er de groentepuree door
- Breng de boter op smaak met peper en zout en wrijf ze met een houten lepel door
een zeef - Vul een spuitzak met de boter en spuit op elk bord een toefje
- Haal de rest van de asperges uit het kooknat, laat ze even uitlekken en verdeel
ze over de borden