aantal personen: 4

Ingrediƫnten

  • 2 kg asperges
  • 20 gr zout
  • 2 eieren
  • 3 dl magere yoghurt
  • 1 tl dille
  • 1 el bieslook
  • 1 el peterselie
  • 1 tl tuinkers
  • Rozemarijn
  • 1 tl citroenmosterd
  • 1 tl dijonmosterd
  • 2 el cognac
  • 1 el wijnazijn
  • 1 knoflookteentje
  • 3 el olie
  • Zout

Bereiding

  1. Begin met de asperges te schillen en te garen volgens de aanwijzingen in het
    basisrecept
  2. Kook, terwijl de asperges staan te garen, de eieren hard (10 minuten)
  3. Maak de groene kruiden schoon, spoel ze af onder de koude kraan, maak ze goed
    droog met een schone theedoek of wat keukenpapier en hak ze zeer fijn
  4. Spoel de gekookte eieren koud, pel ze en hak ze eveneens fijn
  5. Haal de gare asperges uit het kooknat, laat ze even uitlekken en leg ze op een
    schone theedoek of wat lagen keukenpapier om ze af te laten koelen
  6. Roer de fijngehakte groene kruiden door elkaar, roer er de mosterd, de olie en
    de azijn door, voeg er driekwart van de gehakte eieren aan toe en knijp het
    teentje knoflook boven het
    mengsel uit
  7. Roer er de cognac door en breng de saus op dikte met de yoghurt
  8. Breng de saus op smaak met wat zout
  9. Leg de asperges naast elkaar op een dienschaal, strijk er de saus over en
    strooi er het achtergehouden fijngehakte ei over