aantal personen: 4
Ingrediënten
- 2 kg asperges
- 20 gr zout
- 1 bosje peterselie
- 100 gr boter
- 1/2 citroen
- Zout
- Witte peper uit de molen
- Geraspte nootmuskaat
Bereiding
- De kruidenboter komt in plakjes bij de asperges en moet dus de kans krijgen om
in de koelkast hard te worden - Daarom moet ze ruim van tevoren gemaakt worden
- Breng eerst de 100 gr boter op kamertemperatuur
- Pers de citroen en zeef het sap
- Was de peterselie onder de koude kraan, sla het bosje droog en dep het na met
een schone theedoek of wat keukenpapier - Verwijder de steeltjes en hak de blaadjes ragfijn
- Roer de boter smeuïg, voeg er de peterseliesnippers bij en breng ze op
smaak met peper, zout, een druppeltje citroen en geraspte nootmuskaat - Maak een stukje aluminiumfolie nat en leg het kluitje boter erop
- Maak er een rolletje van en leg het in de koelkast
- Schil en gaar de asperges volgens de aanwijzingen van het
basisrecept - Snijd de kruidenboter in plakjes van een paar millimeter en verdeel ze over de
borden - Haal de asperges uit het kooknat, laat ze uitlekken en verdeel ze over de borden