aantal personen: 4

Ingredi├źnten

  • 2 kg asperges
  • 20 gr zout
  • 1 bosje peterselie
  • 100 gr boter
  • 1/2 citroen
  • Zout
  • Witte peper uit de molen
  • Geraspte nootmuskaat

Bereiding

  1. De kruidenboter komt in plakjes bij de asperges en moet dus de kans krijgen om
    in de koelkast hard te worden
  2. Daarom moet ze ruim van tevoren gemaakt worden
  3. Breng eerst de 100 gr boter op kamertemperatuur
  4. Pers de citroen en zeef het sap
  5. Was de peterselie onder de koude kraan, sla het bosje droog en dep het na met
    een schone theedoek of wat keukenpapier
  6. Verwijder de steeltjes en hak de blaadjes ragfijn
  7. Roer de boter smeuïg, voeg er de peterseliesnippers bij en breng ze op
    smaak met peper, zout, een druppeltje citroen en geraspte nootmuskaat
  8. Maak een stukje aluminiumfolie nat en leg het kluitje boter erop
  9. Maak er een rolletje van en leg het in de koelkast
  10. Schil en gaar de asperges volgens de aanwijzingen van het
    basisrecept
  11. Snijd de kruidenboter in plakjes van een paar millimeter en verdeel ze over de
    borden
  12. Haal de asperges uit het kooknat, laat ze uitlekken en verdeel ze over de borden