Aantal personen: 4
Ingrediënten
- 500 gr aspergepunten
- 2 tl zout
- 4 sneetjes casinobrood
- 1 dl mayonaise
- 1 bosje dille
- 80 gr krabvlees
- Boter
Bereiding:
- Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept
- Maak onder het garen van de asperges de mayonaise en zet die koel weg
- Snij een deel van het krabvlees in stukjes (hou de meeste stukjes achter voor de garnering)
- Maak de dille schoon, dep ze droog met een schone theedoek of wat keukenpapier en hak ze fijn
- Roer krabvlees en dille door de mayonaise
- Bestrijk de sneetjes casinobrood met boter en rooster ze in een koekenpan
- Bestrijk de geroosterde sneetjes met het krab-mayonaisemengsel
- Haal de gare aspergepunten uit het kooknat, laat ze goed uitlekken en leg ze op een schone theedoek of wat lagen keukenpapier om ze helemaal droog te krijgen
- Snij de aspergepunten in de lengte door en leg ze op de mayonaise
- Snij van de achtergehouden stukken krabvlees schijven en decoreer daar de toast mee
- Voor dit gerecht kan zowel versgekookte krab als krab uit blik of diepgevroren krab gebruikt worden