aantal personen: 4
Ingrediënten
- 2 kg asperges
- 20 gr zout
- 50 gr kervel
- 100 gr boter
- Witte peper uit de molen
- Zout
Bereiding
- Leg 100 gram boter op een schoteltje en laat ze op kamertemperatuur komen
- Schil en gaar de asperges volgens het
basisrecept - Was de kervel en verwijder de droge blaadjes
- Haal de blaadjes van de steeltjes en leg ze enkele seconden in kokend water
- Spoel ze af onder de koude kraan en dep ze droog met een schone theedoek of met
wat keukenpapier - Stamp de blaadjes in een vijzel tot moes of hak ze ragfijn
- Roer de boter zacht smeuïg, voeg er de kervelmoes bij en druk de boter
door een zeef - Breng de boter op smaak met peper en zout
- Vul een spuitzak met de boter en spuit een toefje op elk bord
- Haal de gare asperges uit het kooknat, laat ze even uitlekken en verdeel ze
over de borden