Aantal personen: 4
Ingrediënten
- 400 gr witte aspergepunten
- 100 gr groene aspergepunten
- 2 tl zout
- 4 sneetjes casinobrood
- 4 plakjes gerookte ham
- 1 tl kervel
- 1/2 citroen
- 80 gr Goudse belegen in blokjes
- 60 gr boter
- Zout
- Boter
Bereiding:
- Leg 60 gram boter op een schoteltje om ze op kamertemperatuur te laten komen
- Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept
- Was de kervel, dep hem droog met een schone theedoek of wat keukenpapier en hak hem fijn
- Pers de citroen uit en zeef het sap
- Roer de boter smeuig en roer er de kervel door
- Voeg er naar smaak zout en een paar druppels citroensap aan toe
- Bestrijk de sneetjes casinobrood met boter en rooster ze licht in een koekenpan
- Bestrijk een kant met de kervelboter
- Verwarm de oven voor op 220°
- Haal de gare aspergepunten uit het kooknat, laat ze goed uitlekken en leg ze op een schone theedoek of wat lagen keukenpapier
- Snij de aspergepunten in de lengte door en leg de halve aspergepunten op de kervelboter
- Leg er een plakje gerookte ham op en verdeel de blokjes
- Goudse belegen over de ham
- Schuif de toast in de oven en bak ze een minuut of twaalf