aantal personen: 4
Ingrediënten
- 2 kg asperges
- 20 gr zout
- 60 gram hazelnoten (gepeld en licht gerookt)
- 100 gr boter
- 1 tl peterselie
- 1 tl dragon
- 1 tl bieslook
Bereiding
- Leg 100 gram boter op een schoteltje om ze op kamertemperatuur te laten komen
- Gaar de asperges volgens het
basisrecept - Maak terwijl de asperges staan te garen, de hazelnoten zeer fijn in een mixer
of koffiemolen - Hak de peterselie, de dragon en de bieslook zeer fijn (De kruiden kunnen ook in
een kopje gedaan worden en dan met een keukenschaar worden fijngeknipt) - Roer de zachte boter smeuïg en roer er vervolgens de hazelnoten en de
groene kruiden door - Vul een spuitzak met de hazelnootboter en spuit op elk boter een toefje
- Haal de gare asperges uit het kooknat, laat ze even uitlekken en verdeel ze
over de borden