aantal personen: 4
Ingrediënten
- 2 kg asperges
- 20 gr zout
- 30 gr waterkers (alleen de blaadjes)
- 30 gr spinazieblaadjes
- 30 gr slablaadjes
- 100 gr boter
- 1 citroen
- Zout
- Witte peper uit de molen
Bereiding
- Zet een schaaltje met 100 gram boter klaar om op kamertemperatuur te komen
- Gaar de asperges volgens het
basisrecept - Maak intussen de spinazie en de sla schoon en haal de grove nerven uit de
slablaadjes - Leg de spinazieblaadjes in kokend water en roer de zachte boter smeuïg
- Voeg na vijf minuten de slablaadjes bij de spinazieblaadjes en doe er na weer
twee minuten waterkers bij - Haal na een paar seconden de groenten uit het water, spoel ze onder koud water
af en droog ze tussen twee doeken of keukenpapier - Hak de groenten ragfijn, vermeng ze met de boter en druk het botermengsel met
een houten lepel door een fijne zeef - Pers de citroen ui, zeef het sap
- Breng de boter op smaak met wat zout en peper en een druppeltje citroensap
- Vul een spuitzak met de groene boter en spuit een toefje op elk bord
- Haal de gare asperges uit het kooknat, laat ze even uitlekken en verdeel ze
over de borden