aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 2 kg asperges
  • 20 gr zout
  • 30 gr waterkers (alleen de blaadjes)
  • 30 gr spinazieblaadjes
  • 30 gr slablaadjes
  • 100 gr boter
  • 1 citroen
  • Zout
  • Witte peper uit de molen

Bereiding

  1. Zet een schaaltje met 100 gram boter klaar om op kamertemperatuur te komen
  2. Gaar de asperges volgens het
    basisrecept
  3. Maak intussen de spinazie en de sla schoon en haal de grove nerven uit de
    slablaadjes
  4. Leg de spinazieblaadjes in kokend water en roer de zachte boter smeuïg
  5. Voeg na vijf minuten de slablaadjes bij de spinazieblaadjes en doe er na weer
    twee minuten waterkers bij
  6. Haal na een paar seconden de groenten uit het water, spoel ze onder koud water
    af en droog ze tussen twee doeken of keukenpapier
  7. Hak de groenten ragfijn, vermeng ze met de boter en druk het botermengsel met
    een houten lepel door een fijne zeef
  8. Pers de citroen ui, zeef het sap
  9. Breng de boter op smaak met wat zout en peper en een druppeltje citroensap
  10. Vul een spuitzak met de groene boter en spuit een toefje op elk bord
  11. Haal de gare asperges uit het kooknat, laat ze even uitlekken en verdeel ze
    over de borden